Deze verschillende soorten tapijt zijn de finishing touch voor een stijlvol interieur

Wonen door Michelle

Een mooi tapijt is een geschikte manier om jouw woning nèt iets extra's te geven. Mocht je het gevoel hebben dat er nog iets mist, dan staat Kelim.nl voor je klaar om hier verandering in te brengen. Zo hebben zij veel verschillende kelims en perzen in allerlei soorten, maten en stijlen die je goed kan gebruiken om jouw interieur helemaal strak te trekken. Wij laten je enkele waanzinnige soorten tapijt zien die zeker goed zullen passen.

 

Vintage tapijten

Met een vintage tapijt maak je van je huis, een thuis. De authentieke uitstraling van het tapijt zorgt ervoor dat jij de woning een knusse en gezellige sfeer brengt en dit is natuurlijk wel waar we naartoe willen. Een vintage tapijt van Hamming van Seventer is een van de tapijtsoorten van een uitgebreide collectie met hoogwaardige tapijten, die voornamelijk uit Turkije, Afghanistan en Iran afkomstig zijn. Ze worden aangeboden in allerlei verschillende kleuren en patronen waar deze ‘vintage-look’ goed in terugkomt. Zo past een vintage tapijt bijvoorbeeld erg goed bij een industrieel of een Scandinavisch interieur. Met grijs- of bruine tinten in een vintage tapijt breng je de rest van je interieur mooi in balans. Begrijpelijk als je niet direct een keuze kan maken welk tapijt het beste past. Een voordeel is dat je deze tapijten ook zelf kan bezichtigen in Amstelveen, Groningen en Hilversum, waar hun fysieke winkels zijn gevestigd. Een vintage tapijt van Kelim is momenteel in de super sale al verkrijgbaar vanaf 299,- euro, dus neem zeker even een kijkje!

Berbertapijten

Mocht je de term ‘berber’ nog niet eerder tegengekomen zijn, geen paniek! Een Berber tapijt is gemaakt van hoge kwaliteit wol dat niet is geverfd of bewerkt, maar zich volledig in natuurlijke staat begeeft. Een berberkleed is redelijk slijtvast, waardoor ze een stuk langer meegaan. Met een zachte bodem van 12 millimeter dik wol, kan jij een hele fijne zitplek creëren in huis. Vaak worden er meubels gekozen met neutrale kleuren om vervolgens accessoires in verschillende stijlen te kunnen toepassen. Een interieur met neutrale kleuren is een uitstekende match met berber tapijt. Door een tapijt met een minimalistisch patroon te nemen, creër je al snel een speelse sfeer zonder dit met té opvallende en sprekende kleuren te doen. Zo kan jij stukken langer genieten van jouw nieuwe tapijt.

Moderne tapijten

Ben je van plan je moderne woning beter aan te kleden? Goed nieuws: dit tapijt zorgt namelijk letterlijk en figuurlijk voor meer warmte in de ruimte. Daarnaast combineert het losse meubels met elkaar zodat het één mooi geheel wordt. Zorg er dan wel voor dat je genoeg ruimte houdt tussen verschillende meubelstukken. Door je meubels met elkaar te verbinden via een tapijt, maak jij je woning comfortabel met een warmere uitstraling. Wanneer je enkele meubels in een ruimte wilt verbinden, plaats deze dan deels op de uiteinden van het kleed. Dit kan je al doen door de voorpoten van een bank of fauteuil over het randje van het tapijt te plaatsen, zodat je jouw ruimte niet optisch keiner maakt. Heel simpel, maar het werkt!

Handgeweven tapijten

Tot slot is een handgeweven Berber tapijt ook een goede optie om net dat extraatje te bieden aan je woning. Dit tapijt kan namelijk aan twee kanten worden gebruikt. Zo kun je hem na één jaar omkeren zodat de bovenkant weer even kan rusten en herstellen. Dit is goed voor het kleed en voorkomt eventuele verkleuringen en slijtage. Met een mooi kleed moet je natuurlijk voorzichtig doen, dus verzorg hem dan ook goed! Een handgeweven Berber match je goed bij een modern of landelijk interieur, maar natuurlijk kan jij helemaal zelf beslissen welk tapijt je het beste vindt passen tussen jouw interieur, want er zijn opties genoeg!

Favoriete items van Welke: