Zo geef je je interieur een luxe uitstraling

Wonen door Lien

Droom jij van een luxe interieur in je woonkamer? Lees dan deze tips voor het toevoegen van een glamorous touch in je huis.

Je interieur een luxe uitstraling geven hoeft helemaal niet veel te kosten. Met kleine, simpele veranderingen kun je al een enorm verschil maken.

Verse bloemen

Bloemen zijn een tijdloos accessoire die iedere ruimte compleet maken. Ze brengen de frisheid die nog ontbrak. Je zou voor verse bloemen kunnen kiezen, maar ook droogbloemen zijn een optie. Tegenwoordig zijn er genoeg droogboeketten die net echt lijken.

Snoeren

Ze zijn een doorn in het oog: snoeren die open en bloot op de vloer liggen. Dat ziet er natuurlijk allesbehalve luxe uit. Stop ze weg in of onder een kast om zo die chique uitstraling in je woonkamer te behouden.

Less is more

Wat er voorafgaat aan het opnieuw stylen, is opruimen. Een luxe uitstraling wordt bijna altijd gekenmerkt door minimalisme, dus: weg met die overbodige spullen. Kies voor een paar statement pieces die je wilt showen en berg de rest op in kasten.

Licht

De lampen die je in je huis hebt hangen kunnen je interieur maken of breken. Kies liever voor een grote hanglamp. Als je echt op extravagante wijze wilt uitpakken, ga je natuurlijk voor een decadente kroonluchter. Wat je ook kiest, probeer in ieder geval een plafonnière te vermijden.

Wand- en plafondlijsten

Oude, statige panden hebben hun luxe uitstraling met name aan dit soort lijsten te danken. Wat blijkt: je kunt deze heel makkelijk en goedkoop in je eigen huis laten maken. Ben je een beetje handig? Dan kun je ook zelf wand- en plafondlijsten maken met latjes van de bouwmarkt.

Neutrale kleuren

Een beige interieur met wat gouden accenten hier en daar: zie je het voor je? Richt je huis met een neutraal palet in om een luxe uitstraling te creëren. Een fijne bijkomstigheid: het maakt de ruimte lichter.

Raamdecoratie

Vervang synthetische gordijnen voor een paar van linnen. Deze blijven niet alleen heel lang mooi, maar zorgen ook voor een prachtige, statige look. Tip: kies je gordijnen in hetzelfde neutrale kleurenpalet waarin je je huis hebt gestyled.

De deur van je woonkamer

Zo’n witte deur met een metalen deurklink ziet er al snel goedkoop uit. Je kunt je deur er luxer uit laten zien door de deurklink te vervangen met een mooi afgewerkte meubelknop. Ook ziet het er chic uit als de deur een andere kleur heeft dan de muur.

Ook interessant: de grootste tuintrends van 2023