4 leuke tips om je badkamer een upgrade te geven

Wonen door Michelle

Wanneer jij je badkamer wilt renoveren kost dat niet alleen heel veel geld, maar ook heel veel tijd. Gelukkig zijn er ook heel veel budget vriendelijke manieren om je badkamer een mooie upgrade te geven. In dit artikel laten wij je dan ook de leukste tips zien om je badkamer de upgrade te geven die jij verdient!

De kasten vernieuwen

Zijn de kastjes in jouw badkamer eigenlijk aan vervanging toe? Dit kun je ook heel goed zelf! Je kunt ervoor kiezen folie te gebruiken op de deurtjes, al is dit niet ideaal in de badkamer. Beter kun je verf gebruiken. Voor het mooiste effect kies je hierbij voor witte hoogglans verf, tenzij dit niet in je badkamer past natuurlijk. En als je er dan ook nog nieuwe knoppen op doet, lijken ze weer als nieuw.

Goede verlichting

Goede verlichting is heel belangrijk, zeker ook in de badkamer. Heb je nu tl-verlichting? Dan kun je het beste eens kiezen voor licht dat minder hard is en voor veel meer sfeer zorgt. En wanneer je graag meer licht wilt bij de spiegel kun je ervoor kiezen twee spiegel lichten te plaatsen naast de spiegel.

De muren bewerken

Heb jij niet alleen maar tegels in je badkamer en is de verflaag op de muur eigenlijk wel aan vervanging toe? Kies dan eens voor een verf in grijstinten, of warm wit. Liever iets meer kleur? Dan kun je het beste kiezen voor blauw of groen, die werken rustgevend.

Gebruik natuurlijke materialen

Gebruik voor het textiel en de opbergmeubels natuurlijke materialen. Zoals bijvoorbeeld een geweven opbergmand en een douchemat gemaakt van natuurlijke materialen. Dit zorgt ervoor dat je badkamer eruitziet als een spa, en het werkt ook nog eens extra rustgevend!