De minimalistische kerstboom is razend populair

Wonen door Maj

Het is weer zover: tijd om de kerstboom op te tuigen. Wellicht heb je hem al staan en ben jij dol op een opvallende kerstboom. Ga je liever voor wat minder bling bling? Is je interieurstijl minimalistisch en houd je niet van over de top? Dan is de minimalistische kerstboom trend zeker wat voor jou!

De minimalistische kerstboom

De minimalistische kerstboom is dit jaar razend populair. Deze boom past heel mooi bij een Scandinavisch en minimalistisch interieur. Vooral als je even helemaal geen zin hebt in een dure kerstboom, versiering of te veel poespas, is dit de perfecte oplossing voor jou. De minimalistische boom is een stukje kleiner, namelijk ongeveer 70 centimeter hoog en is perfect voor in een kleinere ruimte. Ook staat die mega cute op het dressoir. Super handig als je een kleine pup hebt of katten die graag in de boom springen! Dit jaar laat je je zelfs niet door je huisdieren tegenhouden om aan een kerstboom te beginnen.

De boom (minimalistisch) versieren

Nu is het alleen nog belangrijk om lichtjes in de boom te hangen en wellicht af te toppen met een minimalistische kerstbal of een mooie piek. Je hoeft de boom niet te versieren, maar soms kan het wel net wat extra gezelligheid geven in deze donkere dagen. Je kunt ook een slinger in de kleur van jouw interieur in het boompje hangen voor een feestelijk, doch minimalistisch, gevoel.

Kerstversiering in huis

De boom is dit jaar een stukje minder opvallend, waardoor je op andere plekken in huis wat meer kunt doen met de kerstdecoratie. Hang bijvoorbeeld een mooie grote ster op of leuke kerstkaarsen, zoals rendieren, sterren en kerstboompjes. Koop vooral niet te veel pruttel, dit maakt het geheel weer minder minimalistisch.

Alternatieven voor een kerstboom

Ben je nou helemaal klaar met de standaard kerstboom en ben je op zoek naar een leuk alternatief? Misschien heb je minder ruimte in huis of even geen zin om al die naalden in je woonkamer te hebben liggen. We got you! Er zijn super veel leuke alternatieven om de kerstsfeer toch over te brengen in je huis en wij delen onze 6 favorieten. Van het versieren van je kamerplant tot aan een houten kerstboom: niets is te gek. Ook een kerstboom gemaakt van een lichtsnoer is super hip. Koop eerst een mooi lichtsnoer en hang hem op in de vorm van een kerstboom. Soms kun je ook al kant-en-klaar een lichtjes kerstboom kopen. Een stuk minder gedoe, maar wel heel erg kerstig!