Deze Europese steden wil je in 2023 een bezoekje brengen

Lifestyle door Chloe

Staat reizen dit jaar bij jou op de planning en wil je de mooiste plekjes van de wereld ontdekken? Dan hoef je daarvoor helemaal Europa niet te verlaten. Met zo veel landen zijn er genoeg prachtige steden waar je een bezoekje aan kunt brengen. Benieuwd welke steden je dit jaar echt niet mag overslaan? Wij zetten ze op een rijtje.

Boedapest

De Hongaarse hoofdstad heeft ontzettend veel te bieden. Het heeft alle ingredënten voor een perfecte citytrip. Prachtige bezienswaardigheden, imponerende architectuur en enorm veel musea. Het wordt dan ook niet voor niets het Parijs van het noorden genoemd. Waar Boedapest ook bekend om staat zijn de prachtige badhuizen. Hier kan je genieten van een heerlijk relaxt dagje dobberen in het warme water.

Lissabon

Deze Portugese stad wordt de laatste jaren steeds populairder. Dat is natuurlijk niet voor niets, want met het heerlijke klimaat, de prachtige gebouwen en het heerlijke eten is het de ideale vakantiebestemming. In deze stad zal je je niet snel vervelen, want er is genoeg te zien en te doen. Klim naar het kasteel bovenaan de stad om te genieten van het geweldige uitzicht, eet de beste pastel de nata's van Portugal of bezoek het betoverende Sintra net buiten de stad.

Riga

Riga is een prachtige stad in Letland en weer even helemaal wat anders dan de meeste citytrips. Deze prachtige  stad heeft ontzettend veel te bieden en is ook nog eens heel goedkoop. Als je op zoek bent naar een budget citytrip is dit dus de ideale bestemming.

Florence

Wanneer je aan een citytrip in Italië denkt dan zal je eerder aan Rome of Milaan denken, maar ook Florence is de perfecte bestemming voor een weekendje weg. En het grootste voordeel van een citytrip in Italië is natuurlijk het heerlijke eten en gezellige terrassen. Als je gek bent op lang tafelen en terrassen is dit dus zeker een bestemming om te overwegen.

Valencia

Een stad die ook ieder jaar toeneemt in populariteit is Valencia. Deze stad is enorm en dus kan je je hier prima een lang weekend vermaken. En best of all: naast lekker winkelen en door de stad struinen, kan je ook heerlijk een dagje op het strand liggen.