Even ertussenuit in eigen land? Op deze unieke plekken kom je helemaal tot rust

Lifestyle door Maj

Heerlijk om even tot rust te komen in eigen land. Er zijn veel mooie plekken in ons prachtige kikkerlandje, waarvoor je niet ver hoeft te reizen. Thuis uitrusten is ook fijn, maar soms is het lekker om even je gedachten te verzetten. Wij zetten een aantal unieke plekken in Nederland op een rij, waar jij de drukte achter je kunt laten en kan gaan genieten. Een weekendje ertussenuit in 3, 2, 1...

1. De Veluwe

Een gebied dat zeker benoemd mag worden is de Veluwe. De Veluwe ligt op een centrale plek middenin de prachtige natuur. Trek je wandelschoenen maar snel aan, want er zijn mooie wandelpaden in de bossen en op de heidevelden. Je kan er zelfs dieren spotten, zoals herten, vossen of wilde zwijnen. Ga jij liever niet te voet? Ontdek dan het beeldschone gebied op de fiets. Ook zeer geschikt voor de mountainbikers onder ons.

2. De Vrouwenpolder 

Lekker tot rust komen aan de kust? Bezoek dan de Vrouwenpolder in Zeeland voor een paar ontspannende dagen uitwaaien aan zee. Daarnaast is de Vrouwenpolder een leuk dorpje om te bezoeken als je toch even onder de mensen wilt zijn. Ook de steden Domburg, Middelburg en de havenstad Vlissingen liggen in de buurt. Ideaal dus voor een paar ontspannen dagen weg.

3. Bourtange

In het prachtige Westerwolde (Groningen) ligt de Vesting Bourtange. Hier duik je weer even terug in de tijd. Bourtange is tijdens de Nederlandse Opstand in de 16e eeuw gebouwd en nooit ingenomen. Alles is nog in oude staat waar je kan struinen door de smalle straten en prachtig kan wandelen. Heerlijk om even af te dwalen in de geschiedenis en jezelf hier een tijdje te vertoeven. 

4. Vlieland

Als je voor de rust gaat is Vlieland een hele goede bestemming. Het eiland is bedekt met bossen, hoge duinen, stranden en veel groen. Een plek om lekker te relaxen dus. Verder kan je ook de geschiedenis induiken en het oude vissersdorp Oost-Vlieland bezoeken. Hier staan veel mooie historische gebouwen en is zeker de moeite waard om even langs te gaan.