Met deze tips kom jij helemaal tot rust in je eigen huis

Wonen door Michelle

Na een drukke dag is er niets beter dan thuis komen, die strakke jeans uit te trekken en op de bank te ploffen. Maar lukt het jou niet om volledig te ontspannen in jouw woonkamer, valt er altijd wel iets op te ruimen en ben je nooit écht helemaal niets aan het doen? Met een paar simpele aanpassingen kun jij een zen-gevoel creëren, waardoor je huis dé plek is om je heerlijk in alle rust terug te trekken. Hoe je dat doet? Komt-ie.

Zorg voor rust en eenheid 

Vind jij allerlei verschillende stijlen en kleuren mooi en staat jouw woonkamer vol met tierelantijntjes? Dan kan dit je, zonder dat je je er bewust van bent, een heel onrustig gevoel geven. Werk in je hele huis met een rustig kleurenpalet en breng variaties aan met verschillende tinten. Geef je meest waardevolle spullen een podium en stop de spullen waar je het liefst niet steeds tegenaan kijkt in bijvoorbeeld stijlvolle rieten manden, laden en dozen.

Zithoek

‘Zoals je thuis op je bankstel kunt hangen, kun je dat nergens’. Creëer dus een fijne zithoek waar jij optimaal kunt relaxen. Wil jij graag met z’n allen op de bank hangen en genoeg plek overhouden om je benen te strekken? Ga dan voor een heerlijk ruime hoekbank en schaf een hele hoop zachte kussens en fleecedekens aan. Wel eens gedacht aan een egg chair, hangend of staand, die niet alleen super stijlvol maar ook ontzettend comfy is? Zet er een leuke kruk naast waar je je kop thee op kunt zetten, en je hebt geen reden meer om op te staan!

Greenery

Het is geen fabel; planten hebben een heilzame kracht. Ze zuiveren de lucht en zorgen ervoor dat je je rustiger en kalmer voelt. Breng dus de energie van buiten naar binnen; planten in je vensterbank, op de grond en hang enkele airplants aan het plafond. Planten die werken tegen stress en je energieniveau verhogen zijn: vrouwentong, munt, aloë vera, lavendel en jasmijn.

Essentiële oliën 

Het is je wellicht al opgevallen dat dit een enorme trend is; essentiële oliën tegen stress en voor optimale ontspanning. Plaats enkele druppels in een verstuiver en kies voor elke kamer een specifieke geur. Ga bijvoorbeeld voor geuren als bergamot, Ylang Ylang, kamille, vetiver, sinaasappel en mandarijn. Ze zijn er voor allerlei verschillende doeleinden, tegen stress, angst en slapeloosheid. Ga op onderzoek uit en experimenteer!