Winterjas wassen: zo doe je dat

Beauty & Mode door Chloe

Nu we onze winterjas weer steeds vaker nodig hebben, is het wel zo fris om deze regelmatig te wassen. Je loopt er tenslotte maanden in rond en hij zal dus niet meer zo schoon zijn als toen je hem kocht. Maar hoe was je je jas zonder dat je hem beschadigt? Wij zochten het voor je uit.

Hoe vaak moet je je winterjas wassen?

Laten we beginnen bij het begin. Natuurlijk was je je jas als er vieze vlekken op zitten of hij niet helemaal fris meer ruikt, aar over het algemeen heeft je jas wel twee keer per winter een goede wasbeurt nodig. Eén keer tussendoor en één keer voor je hem in het voorjaar weer opruimt. Zo heb je tenminste een lekker schone jas bij het volgende winterseizoen.

Winterjassen van wol

Dit zou je misschien niet verwachten, maar een winterjas van wol kan je gewoon in de wasmachine gooien. Zorg ervoor dat je hem binnenstebuiten keert en doe er voor de zekerheid nog een waszak omheen. Was hem vervolgens op een wolwasprogramma en als je die niet hebt op een zo laag mogelijke temperatuur. De droger moet je natuurlijk wel overslaan, dus laat je jas vervolgens liggend drogen.

Pufferjas

Met een pufferjas volg je bijna dezelfde stappen als bij een wollen winterjas. Het enige verschil is dat je hem niet liggend hoeft te laten drogen. Hij kan namelijk gewoon de droger in. Zorg wel dat je hem tijdens het programma enkele keren even eruit haalt en opschud, zodat de vulling zich niet ophoopt.

Vlekken in je winterjas

Heb je vervelende vlekken die er met alleen een wasprogramma niet uitgaan? Gebruik dan een vlekverwijderaar. Let wel op dat je de juiste koopt voor jouw jas. Laat de vlekverwijderaar even intrekken en was hem daarna gewoon in de wasmachine. Hierna is je winterjas weer helemaal als nieuw.