Bakken maar: zo maak je zelf grote kruidnoten

Food door Zora

Heb je zin om iets lekkers te bakken, maar heb je inspiratie nodig? Wat dacht je van grote kruidnoten om alvast in de feeststemming te komen. Je hebt er niet veel ingrediënten en voorbereiding voor nodig en ze hoeven maar een kwartiertje in de oven. Scrol verder voor het recept!

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram donkere basterdsuiker
  • 4 theelepels speculaaskruiden
  • 100 gram koude (ongezouten) boter
  • 90 milliliter halfvolle melk
  • Snufje zout

Kruidnoten maak je zo

  1. Leg bakpapier op de bakplaat en verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Meng het meel met de suiker en kruiden en voeg een snufje zout toe.
  3. Meng de boterblokjes door het mengsel.
  4. Voeg langzaam melk toe en kneed het mengsel totdat het een soepel geheel wordt.
  5. Verdeel het deeg in vieren en maak hier lange slierten van.
  6. Snijd de slierten in gelijke en grote stukjes en maak er balletjes van. Verdeel ze over het bakpapier.
  7. Druk de grote balletjes deeg een stukje platter met een lepel. Zorg dat alles los van elkaar ligt.
  8. Stop de kruidnoten in de oven en gebak ze ongeveer gedurende 15 minuten totdat ze gaar en lichtbruin zijn.
  9. Haal ze uit de oven, laat ze afkoelen en smullen maar!