3 x lekkere recepten met banaan als hoofdingrediënt

Food door Zora

Heb je thuis nog te veel bananen liggen en wil je voedselverspilling tegengaan? Gelukkig kun je heel veel gerechten maken met dit gele stuk fruit als hoofdingrediënt. Wij hebben drie gezonde en lekkere recepten voor je verzameld waarmee jij alsnog kan smullen van jouw overgebleven bananen.

1. Bananencake met walnoten

Meer op Instagram

Ingrediënten

  • 260 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 115 gram boter
  • 165 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 4 rijpe bananen
  • 1 theelepel kaneel
  • Handje vol walnoten, gehakt

Bereidingswijze

  1. Verwarm alvast de oven voor op 175 graden voordat je aan de slag gaat met het afwegen van de ingrediënten.
  2. Pak een grote kom en meng daarin het zout, het bakpoeder en de bloem.
  3. Smelt de boter in de magnetron of in een pannetje en prak de bananen.
  4. Voeg de rest van de ingrediënten aan het mengsel toe met als laatste de gehakte walnoten.
  5. Vet een cakevorm in en giet het beslag erin.
  6. Zet de cake 60 minuten in de oven en laat het minimaal een half uur afkoelen voordat je lekker kan smullen!

2. Bananenpannenkoeken

Meer op Instagram

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 120 gram tarwebloem
  • 60 gram boter
  • 1 snufje zout

Bereidingswijze

  • Voeg alle droge ingrediënten toe aan een grote plastic kom.
  • Giet vervolgens de melk langzaam in de kom en voeg het snufje zout en de eieren één voor één toe.
  • Meng het mengsel met een garde totdat het een gladde substantie is.
  • Gebruik een pan met antiaanbaklaag en voeg daarin het boter toe. Wacht totdat het is opgewarmd.
  • Giet het mengsel in de hete pan en wacht tot aan elke kant gaar is. Dit duurt ongeveer 2 minuten.
  • Herhaal het proces totdat het pannenkoekenbeslag op is.

Versier de pannenkoeken met jouw favoriete ingrediënten en voilà!

3. Gekarameliseerde banaan

Meer op Instagram

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel kaneel

Bereidingswijze

  1. Verhit de boter, de honing en het kaneel in een pan en wacht totdat het gesmolten is.
  2. Voeg vervolgens de twee bananen, in plakjes gesneden, toe en bak ze gedurende 4 minuten totdat ze goudbruin zijn aan de onderkant.
  3. Draai de plakjes banaan om een bak het nogmaals vier minuten.

Super eenvoudig en hartstikke lekker!