Recept: red velvet brownies met cheesecake en chocochunks

Food door Zora

Heb jij zin in bakken en ben jij gek op chocolade? Dan is het tijd om dit red velvet brownie recept uit te proberen. De cheesecake topping en de chocochunks geven de brownie een heerlijke twist die jij niet zal kunnen weerstaan.

Zo maak je het:

Ingrediënten

  • 110 gram bloem
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 265 gram bruine suiker
  • 3 druppels rode bak kleurstof
  • 200 gram margarine of boter
  • 1 theelepel vanille extract
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels fijne suiker
  • 225 gram pure chocolade
  • 75 gram witte chocolade
  • 75 gram roomkaas
  • Snufje zout

Benodigdheden

  • Mengschaal
  • Ovenschaal
  • Bakpapier
  • Spatel
  • Mixer
  • Lepel
  • Barbecuepen of satéprikker
  • Steelpan
  • Pannenlikker

Instructies

Brownie beslag

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg het bakpapier alvast in de bakvorm. Zet het steelpannetje op laag vuur en smelt de boter.
  2. Neem 150 gram pure chocolade en smelt het samen met de boter. Haal het pannetje van het vuur en roer het langzaam totdat het glanst.
  3. Voeg de bruine suiker, bloem, cacaopoeder, vanille extract en het snufje zout toe tot het mengsel. Gebruik de garde om het te kloppen tot een beslag.
  4. Voeg de kleurstof toe en klop het beslag totdat het een rode kleur krijgt.

Cheesecake topping

  1. Meng met een mixer de roomkaas, fijne suiker en het eigeel van één ei in een schaal.

Red velvet brownies

  1. Pak de ovenschaal en giet het brownie beslag erin. Strijk het glad met behulp van een pannenlikker.
  2. Voeg klodders cheesecake topping op het beslag en swirl het door het beslag met een satéprikker of barbecuepen.
  3. Breek de witte en pure chocolade in grove stukken en druk deze in het brownie beslag.
  4. Bak de brownies gedurende 25 minuten op 180 graden. Laat het tien minuutjes afkoelen in de oven en daarna nog eens tien minuten buiten de oven.

Geniet ervan!

Bron: https://www.foodinista.nl/red-velvet-cheesecake-brownies-met-choco-chunk-extra-leuk-voor-valentijnsdag/ Beeld: Foodinista