Recept: Vegan taco's met pulled jackfruit met ingelegde rode ui

Food door Sanne Michelle

Zoek jij voor de zomer nog een verfrissend vegan recept? Dat komt goed uit! Wij hebben namelijk een lekker fris en kleurrijk gerecht voor je waar jij de warme zomerdagen optimaal van kunt genieten. Deze heerlijke taco's zijn niet alleen geschikt als diner maar je kunt het ook als borrelhap of lunch eten. Tijd om de keuken in te duiken!

Jackfruit

Jackfruit is een vrucht in een stekelvorm, afkomstig uit o.a. Azië en Zuid-Amerika. Het is de grootste vrucht ter wereld en kan wel 35 kilo wegen! De vrucht groeit aan bomen die tot wel 30 meter hoog kunnen groeien. Jackfruit heeft een harde schil en aan de binnenkant is het gevuld met zacht vruchtvlees dat een bite heeft net als pulled pork. In Nederland wordt de vrucht nog niet veel gebruikt, maar het wordt wel steeds populairder als vleesvervanger. Jackfruit is perfect als vervanger in een gevulde taco. Het recept van Tessa van Groene Slingers is perfect voor de warme zomerdagen.

Dit heb je nodig

  • 1 blik met pulled jackfruit (dit kun je halen bij de Aziatische toko)
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • Een halve theelepel paprikapoeder
  • Een klein beetje zout en peper
  • 250 ml groentebouillon
  • 3 eetlepels Remiasaus: the real zero jack smokey bbq

Vulling voor de taco's

  • Sla (naar keuze)
  • Kiemgroente
  • Edamame bonen
  • Komkommer
  • Tomaat
  • Limoen of citroen
  • Koriander
  • Ingelegde rode ui
  • Guacamole
  • Haver fraiche

Zo maak je de taco's

Marineer het jackfruit op tijd (minimaal 5 uur van te voren) zodat het langer kan intrekken. Zo wordt de smaak intenser.

1. Snipper de sjalot en snijd de knoflook.

2. Bak het totdat de sjalot glazig ziet en voeg het jackfruit toe. In het geval van een blik jackfruit moet je het nog even 'pulled' maken en dus uit elkaar trekken.

3. Voeg de kruiden en buillon toe aan de pan.

4. Laat het sudderen totdat de bouillon volledig door het jackfruit is opgenomen.

5. Leg het mengsel in de barbecuesaus om te marineren (het liefst voor minimaal 5 uurtjes).

6. Vervolgens bak je het in 20 tot 25 minuten in de oven op 200 graden.

7. Bereid de guacamole.

8. Zorg dat de rest van de ingrediënten voor de vulling ook gesneden zijn en toegevoegd kan worden aan de taco's met de guacamole en haver fraiche.

9. Bereid de taco's.

10. Maak de taco's af en je kunt genieten van je heerlijke maaltijd, eet smakelijk!

via GIPHY