Originele en gezonde traktaties voor kinderen

Food door Michelle

Tegenwoordig moet er op veel scholen steeds vaker gezond worden getrakteerd. De traktaties mogen geen suiker meer bevatten en moeten dus vaak bestaan uit groenten of fruit. Ondanks die regels is trakteren nog steeds onwijs leuk voor kinderen en willen ze iets trakteren wat er leuk uitziet en lekker is. Daarom laten we je vandaag zes originele en gezonde traktaties zien die er leuk uitzien en ook nog eens superlekker zijn!

Traktaties voor kinderen

Hier vind je onze selectie met leuke inspiraties om te trakteren in de klas. Er zijn genoeg mogelijkheden, dus brand los met je eigen creativiteit!

Gezonde frietjes

Een bakje vol met gezonde frietjes, een ideale traktatie! Koop leuke bakjes en vul ze met verschillende groenten die zijn gesneden in reepjes. Denk bijvoorbeeld aan komkommer, verschillende kleuren paprika of worteltjes. Ook zou je aan de bakjes nog reepjes kaas en worst toevoegen. Let op: er zijn altijd kinderen in de klas die bijvoorbeeld geen worst of kaas eten, maak dus verschillende bakjes met verschillende variaties!

Mexicaanse komkommers

Hoe leuk zien deze versierde komkommers eruit? Deze kleine komkommers heten snoepkomkommers en zijn perfect voor kinderen doordat ze zo klein zijn. Een makkelijke traktatie die je zo klaar hebt! Ze zijn versierd met knutsel opplak oogjes en hoedje van snoep. Wil je geen snoep toevoegen aan de traktatie? Maak dat een hoedje van bijvoorbeeld een Cherrytomaat.

Bananen Minions

Met fruit zit je eigenlijk nooit fout, zo kun je zelf lekkere fruit waterijsjes maken. Maar alleen een stuk fruit kan ook al leuk zijn, door je fruit te versieren heb je meteen een leuke traktatie. Het enige wat je hoeft te doen is een leuk thema te kiezen, de benodigdheden uitprinten en die op je stuk fruit plakken. Let hierbij wel op dat je een stuk fruit kiest waarvan je de schil niet opeet, kies bijvoorbeeld een mandarijn in plaats van een appel.

Eierkoek monstertjes

Naast groenten en fruit zijn er veel andere gezonde opties om te trakteren, zo is eierkoek een lekkere optie. Eierkoeken klinken misschien een beetje saai, versier daarom de eierkoeken met wat fruit zoals deze leuke monstertjes. Extra leuk voor kinderen die bijvoorbeeld dichtbij Halloween jarig zijn!

Een luchtballon gevuld met fruit

Voor deze traktatie moet je een beetje creatief zijn, maar het eindresultaat is dan wel onwijs leuk! Deze leuke luchtballontjes maak je door drie (papieren) rietjes vast te maken aan een kartonnen bakje doormiddel van een leuk plakbandje of een stukje washi tape. Blaas een ballon in een leuk kleurtje klein op en maak je die vast aan de rietjes. Vul vervolgens de bakjes met wat fruit zoals aardbei!

Spiesjes met ontbijtkoek

Eerder lieten we zien dat je met gezondere koeken makkelijk een leuke traktatie kan maken. Rijg aan een sateprikker een stukje ontbijtkoek en voeg daar wat stukjes fruit aan toe. Maak je traktatie nog leuker door er een leuk decoratie parasolletje aan toe te voegen.