Gezond trakteren? Doe hier inspiratie op en download de flyer vol leuke ideeën

Wonen door Tamara

Gezond trakteren wordt op steeds meer scholen verplicht. Gelukkig is dat helemaal geen probleem! Wedden dat je met deze vijf gezonde uitdeelideeën ook heel goed een gezellig feestje kunt vieren? Bovendien hebben we er een leuke flyer van gemaakt. Die kun je eenvoudig downloaden, printen en op het prikbord op school of in de sportkantine ophangen. Zo inspireren we elkaar!

Fruitrupsjes

 

Fruitrupsjes

Maak deze leuke rupsjes van (pitloze) witte druiven die je op een lange satéprikker rijgt. Plak de krentenoogjes vast met roomkaas of teken de oogjes erop met een chocoladestift.

Bekijk de fruitrupsjes op welke.nl.

 

Regenboogspiesjes

 

Regenboogspiesjes

Wie wordt er nou niet blij van zo’n kleurrijke regenboog? Rijg stukjes fruit in de kleuren van een regenboog aan satéprikkers. Gebruik lekker zoete druiven, (water)meloen, bosbessen, aardbeien, ananas en mango.

Bekijk de regenboogspiesjes op Welke.nl.

 

Fruitige bloemen

 

Fruitige bloemen

Snijd uit diverse soorten fruit plakken van 1 centimeter dik. Druk er met een koekjesvorm een hart uit. Prik de harten op een satéprikker en versier het geheel tot slot met een lintje.

Bekijk de fruitige bloemen op Welke.nl.

 

Gevulde appeltjes

 

Gevulde appeltjes

Snijd voor deze appelbakjes de bovenkant van de appels. Hol de appels uit en vul ze met lekker zoet fruit. Snijd tot slot een hartje uit het ‘dekseltje’ van de appel en zet deze met een prikker vast.

Bekijk de gevulde appeltjes op Welke.nl.

 

Piratenbananen

 

Piratenbananen

Deze stoere piratenbananen maak je met een watervaste stift en een vrolijk servetje. Schrijf er eventueel nog de naam van de jarige op of een (geheime) boodschap.

Bekijk de piratenbananen op Welke.nl.

 

Download de gratis flyer vol leuke ideeën

Om zoveel mogelijk mensen te inspireren bij het maken van een gezonde én leuke traktatie hebben we er een handige flyer van gemaakt. Download deze gratis flyer hier en hang 'm op het prikbord van school, de sportkantine of het buurthuis. Natuurlijk kun je 'm ook in de schoolkrant plaatsen!