Zo maak je zelf heerlijke waterijsjes van fruit

Food door Michelle

Waterijsjes zijn altijd lekker. Zeker nu we nog moeten genieten van de laatste zonnestralen, kan zo’n waterijsje ervoor zorgen dat het voelt als zomer. Maar wist je dat het ook heel erg leuk is om zelf je waterijsjes te maken? Dit kan heel simpel met bijvoorbeeld ranja en water, maar als je voor een gezondere optie wilt gaan, kan het ook met fruit. Wij laten je vandaag een aantal recepten zien, die je uiteraard zelf ook kan aanpassen met ander fruitsoort!

Perenijsjes

Je hebt hiervoor drie grote, rijpe peren nodig die je schilt en waarbij je het klokhuis verwijderd. Vervolgens doe je de peren in de blender. Wil je een beetje zoete ijsjes? Doe er dan 1 of 2 eetlepels honing bij. Doe na het blenden het mengsel in de vormpjes en zet minimaal 5 uur in de vriezer.

Mango ijs met kokos

Je kan op twee manieren mango ijs met kokos maken. Je kan mango in de blender pureren en hier wat fijn geraspte limoenschil bij doen met een beetje limoensap en kokoswater. Maar je kan ook een rijpe banaan in de blender doen met een rijpe mango, en dit samen met 200 ml kokosmelk en een eetlepel honing pureren in de blender. Na het pureren doe je alles in de ijsvormpjes en zet je ze in de vriezer.

Passievrucht met mandarijn

Een heerlijk frisse combinatie die ideaal is op een warme zomerdag. De passievruchten snijd je doormidden en de zaadjes hiervan verdeel je over de vormpjes. Vervolgens pers je een aantal mandarijnen uit, verdunt dit met water en giet het in de vormpjes. Daarna zet je ze in de vriezer.

Bananen ijsjes

Zin in een ijsje dat anders is dan anderen? Neem dan 1 rijpe banaan en een theelepel cacao, en doe hier 200 ml amandelmelk bij. Pureer alles in de blender en verdeel daarna over de vormpjes.

Sinaasappel-yoghurt ijs

Pers 400 ml verse sinaasappelsap en verdeel dit over de vormpjes. Pak vervolgens 200 ml yoghurt en roer dit voorzichtig door het sinaasappelsap heen met een stokje. Dit zorgt voor een marmer-effect. Vervolgens zet je ze voor minimaal 5 uur in de vriezer.

Favoriete items met Welke: