Tips om jouw parfum langer te blijven ruiken

Beauty & Mode door Michelle

Regelmatig verwennen we onszelf met een lekker geurtje. Of dit nou via een lekker gezichtsmasker is, of door je nieuwe parfum. Lekker ruiken is nou eenmaal een belangrijke factor om jouw aantrekkingskracht tot een andere persoon sterker te laten gelden. Maar hoe gebruik je nou je parfum, op welke plekken dien je het op te spuiten en in welke hoeveelheid? Met deze tips hoef jij je daar geen zorgen meer om te maken en blijft jouw luchtje lekker lang hangen!

Goed ruikende parfum

Een belangrijk aspect is dat jij een parfum uitkiest die je lang kan ruiken. Het creëren van een eigen geur is hierin erg belangrijk. Heb jij al een voorkeur qua geuren, dan zouden we het gewoon lekker daarbij laten. Als je opzoek gaat naar een nieuwe parfum is het wel belangrijk dat je een goed ruikende parfum kiest die ook lang zijn geur houdt en niet na en uur al is uitgewerkt. Dit wil je natuurlijk ook hebben bij een luchtverfrisser voor in huis. Zo hoef je niet om de haverklap het geurtje te veranderen. Een goede tip is om goed te kijken naar de soorten parfum. Voor een goed ruikende parfum kun je dan beter gaan voor een ‘eau de parfum’, dan voor een ‘eau de toilette’, omdat in de parfum meer geurstoffen zijn verwerkt.

Wanneer parfum gebruiken?

Het beste kan jij de parfum opspuiten wanneer je poriën openstaan. Zo wordt de parfum nog beter opgenomen en houdt het zich langer vast in jouw huid. Wanneer je gaat douchen gaan jouw poriën wijder openstaan, dus een lekkere douche nemen is niet alleen goed om jezelf lekker op te frissen, maar kort daarna ook het beste moment om jouw favoriete parfum aan te brengen.

Op welke plekken spuit je parfum?

Er zijn een aantal plekken waar jij, zodra je poriën zijn geopend, het beste je parfum kan spuiten. Het antwoord hierop is best wel simpel: breng het aan op plekken waar je aderen dicht op de huid zitten. Dit zijn dus plekken zoals in je nek en op je pols die we allemaal kennen, maar ook op plekken zoals in je elleboog of onderarm. Opties genoeg dus, maar pas wel op dat je ze niet allemaal pakt! Dit is namelijk echt te veel waardoor je de geur overcompenseert.

Nu weet je hoe simpel het is om parfum langer te ruiken, heerlijk!