Het spagevoel in jouw eigen badkamer: 5 handige tips

Beauty & Mode door Michelle

We hebben het meer dan ooit nodig om tot rust te komen. Eén manier om dat te bereiken, is zo nu en dan een selfcare momentje in te lassen. Naar de spa gaan is een optie, maar jouw badkamer kan ook een fijne plek zijn om te vertoeven en jezelf in de watten te leggen. 

Een badkamer moet wel prettig aanvoelen om een spa ervaring te krijgen. Hier zijn 5 tips!

1. Een schone badkamer is belangrijk

We beginnen bij het echte begin: zorg dat alles lekker fris is. Een schoon toilet, geen stofjes op de wastafel en een bad waar je in wil liggen en je niet druk maakt om vuiligheid hier en daar. De badkamer schoonmaken is nooit een leuk klusje, maar focus je op het eindresultaat. Met een leuk muziekje aan verloopt het proces ook een stuk aangenamer.


Kinfill Full House Collection bij Kinfill.com

2. Berg rommeltjes op

Jouw mooiste producten mag je echt wel tentoonstellen maar de rest moet lekker opgeborgen worden in kasten, lades, mandjes en dergelijke. Dat oogt niet alleen rustiger, je gaat je ook comfortabeler voelen in een ruimte waar alles opgeruimd is.


Kleine opbergmand bij Hm.com

3. Investeer in mooie beautyproducten

Het kost wat maar dan heb je ook wat. Verwen jezelf elke maand met een wat duurder product die al een tijd op je wish list staat. Vaak is het de investering wel waard. Heeft het product ook nog eens een mooie verpakking, dan sla je twee vliegen in één klap. Het oog wil immers ook wat. Mooie merken om eens te kijken, zijn Aesop, Le Labo en Grown Alchemist. 

Rituals The Ritual Of Mehr Body Cream bij Douglas.nl
 


 


Aesop Resurrection Hand Wash bij LookFantastic.nl

4. Heerlijke geur

De badkamer moet lekker fris ruiken om het spagevoel te krijgen. Zorg dat prullenbakjes tijdig worden geleegd, een fris toilet en afvoerputjes die niet verstopt zijn of stinken. Hang een bos eucalyptus op in de ruimte: dit zorgt voor een lekkere geur, net zoals bij een echte spa. Niet jouw ding? Dan kun je ook gebruik maken van geurkaarsen, geurstokjes of automatische geurdispensers. 

5. Details zijn belangrijk

Een hele badkamerverbouwing om de ruimte spawaardig te maken, zit er waarschijnlijk niet in maar met kleine aanpassingen kun je een groot verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe toiletrolhouder, een andere handzeepdispenser en een mooi handdoekenrek. Ook goed om een upgrade te geven: jouw handdoeken. Gooi alle gerafelde exemplaren weg en schaf in een keer een zestal of meer aan in dezelfde kleur. Dat ziet er netjes uit en voelt ook een stuk prettiger om mee af te drogen. 


Bamboe Badplank bij Hm.com


Gewafeld badlaken bij Hm.com