Zo maak je met rijst een heerlijke luchtverfrisser

Life Hacks door Michelle

Wist jij al dat je met rijst een ontzettend lekkere luchtverfrisser kunt maken? Waarschijnlijk denk je bij rijst niet meteen hieraan maar eerder aan die heerlijke paella of sushi. Toch is het écht zo, en wij delen het vandaag met je. Ideaal om in de warme dagen je huis toch nog fris te laten ruiken!

Hoe kan dat?

Misschien heb je het weleens meegemaakt; je telefoon is in een bak met water of in de wc gevallen en je hebt het advies gekregen om je telefoon in rijst te leggen. Dit gebeurt zodat de rijst het water kan absorberen. Maar naast water, neemt het ook geurtjes op en daardoor is het ideaal om te gebruiken wanneer je een eigen luchtverfrisser wilt maken!

Wat heb je hiervoor nodig?

Het enige dat je nodig hebt voor het maken van jouw eigen luchtverfrisser is één á twee kopjes rijst, een glazen pot (bijvoorbeeld een jampotje) en natuurlijk je favoriete essentiële olie. Heb je geen favoriet? Dan kun je kiezen voor rozemarijn, lavendel of bijvoorbeeld pepermunt. Deze drie geuren zijn heerlijk in de badkamer, op de wc of in je kledingkast. Wil je de luchtverfrisser gebruiken voor stinkende schoenen? Dan kun je beter kiezen voor citroengras.

Aan de slag!

  1. Giet de kopjes rijst in de glazen pot
  2. Voeg daarna 10 á 20 druppels van je favoriete olie toe. Hoe er hierbij rekening mee dat, hoe groter de ruimte is waarvoor je de luchtverfrisser wilt gebruiken, hoe meer druppels je nodig hebt. Een kleine kast heeft genoeg aan tien druppels, een wc twintig.
  3. Nu roer je alles heel goed door zodat de olie gelijkmatig is verdeeld en klaar is je luchtverfrisser!
  4. Eventueel kun je het potje nu nog bedekken met een ademende stof en vastzetten met een elastiekje, maar je kunt hem ook openlaten. Wel heb je dan veel rotzooi wanneer het potje per ongeluk omvalt.

Favorieten van Welke: