Badkamer make-over met een klein budget: zo doe je dat!

Wonen door Michelle

Je kent het wel.. zodra je de badkamer instapt, beloof je jezelf dat je in het nieuwe jaar echt er eens mee aan de slag gaat. De badkamer nu typisch zo’n project dat je met gemak jaren uitstelt omdat het al snel bakken met geld kost. Toch kan je met kleine aanpassingen de look&feel van je badkamer compleet omgooien. Groots uitpakken in je badkamer met een klein budget; wij helpen je een handje!

Nieuwe kleuren 

Relatief goedkoop en vooral gigantisch makkelijk en effectief: geef alle tegels een likje tegelverf of ga aan de slag met epoxy. Zo creëer je binnen een handomdraai een nieuwe vibe in je badkamer, en je hoeft er geen enkel nieuw tegeltje voor te plaatsen. Geef je badkamermeubels een frisse boost met een nieuw kleurtje, zo kun je het aanschaffen van nieuwe meubels nog even uitstellen. Wanneer je grote oppervlaktes een nieuwe kleur geeft, let dan wel op het gewenste ruimtelijke effect. Met warme, donkere kleuren maak je het knus, maar lijkt een kleine badkamer optisch nog een stuk kleiner. Zorg dan dat je genoeg licht in huis haalt met inbouwspots ip65, deze zijn dimbaar en daardoor super sfeervol!

Meer groen

Wist je dat planten in je badkamer goed is voor je gezondheid? Ze zuiveren de lucht en zorgen ervoor dat bacteriën er geen kans krijgen; en dat is nu precies wat je in dit kleine kamertje wil. Daarnaast heeft een mens nooit genoeg planten, dus op naar het tuincentrum en haal planten in huis als een drakenplant, graslelie en een kentia plant. Deze houden wel van een vochtige, donkere ruimte. Zet ze op je badkamermeubels, hang er een bij je inloopdouche, op de vensterbank of aan het plafond voor je raam. 

Eyecatching spiegels

Een grote spiegel mag natuurlijk niet ontbreken in de badkamer. Verander de look van je badkamer door van je spiegel een echte eyecatcher te maken. Heb je een oosters of landelijk thema, haal dan een spiegel met een gaaf houten frame in huis. Voor een funky vibe ga je voor asymmetrische spiegels. Plaats er subtiele badkamerspotjes boven of ga voor een spiegel met eigen verlichting. Heb je weinig ruimte? Kies dan voor een spiegelkast, zo heb je opbergmogelijkheden en een spiegel in één. 

Ga los met accessoires 

Je denkt wellicht dat vooral je huiskamer volstaat met tierelantijntjes, maar ook de badkamer kent behoorlijk wat accessoires. Pas deze allemaal aan aan je nieuwe thema. Denk aan een textiel in het nieuwe kleurthema, sierlijke haakje voor je badjas, een bamboe zeeppomp en tandenborstelhoudertje en een stijlvolle wc-bril/borstel. Is het in jouw badkamer snel een puinhoop door al je make-up en huidproducten? Creëer er een speciaal plankje voor waar je alles juist mooi kan tentoonstellen. Zet er je mooiste parfum op, je go-to huidproducten en schaf een stijlvolle make-up organizer aan. You’re welcome!