Vier tips voor meer gezelligheid in de woonkamer

Wonen door Michelle

We brengen deze dagen veel tijd door in huis. Hoe fijn zou het zijn om dan in huis een warme en gezellige sfeer te creëren? Gelukkig is dit makkelijker dan je denkt. Met deze fijne tips van Flinders heb je binnen no-time een gezellige plek waarin jij je helemaal thuis voelt.

De juiste accessoires vinden

Misschien wel het belangrijkste om van een interieur écht een gezellige plek te maken, zijn de juiste accessoires. Denk hierbij aan een plaid, leuke sierkussens, maar ook kaarsen en planten doen het goed voor een warm interieur. Bovendien zijn persoonlijke onderdelen zoals fotolijstjes of spullen van geliefden, vrienden en familie onmisbaar.

Gebruik de juiste lampen

Lampen zijn van groot belang bij de inrichting van jouw woonkamer. Zeker als je wat donkere kleuren, zoals bruin of bordeauxrood in je interieur hebt verwerkt, kan je met de juiste lampen meer licht toevoegen. Zoek geen té felle lamp uit. Een schemerlamp zorgt voor meer romantiek en dus een warmere sfeer in de kamer. Je kan ook kiezen voor een dimlicht, die jij volledig zelf kan instellen op de gewenste felheid.

Haal natuurlijke materialen

Los van de kleuren en het licht in je woonkamer, zijn je meubels én accessoires van groot belang. Ga bij de keuze voor deze objecten voor natuurlijke producten zoals hout en bamboe. Ook kun je gebruikmaken van wol, katoen of leer. Deze materialen staan warmer en gezelliger dan de materialen die je in een strak en industrieel interieur terugziet.

Kies je kleur

Waarschijnlijk heb jij bepaalde kleuren die je associeert met gezelligheid en een knusse sfeer. Deze kleuren kunnen per persoon verschillen, maar toch zijn er de zogeheten ‘warme kleuren’ die een fijn karakter kunnen uitstralen. Kies kleuren die je helpen om tot rust te komen, dus vooral geen felle kleuren want deze sporen je aan tot activiteit. Tussentinten of vergrijsde kleuren van geel, oranje of rood, maar ook aardetinten zoals (licht)bruin. Probeer zwart, grijs en donkerblauw te vermijden in je interieur, aangezien deze kleuren een donker karakter toevoegen aan je woonkamer. Let er uiteraard wel op dat de kleuren goed matchen met jouw banken, stoelen en de rest van je interieur.