5x skincare trends die je huid doen stralen

Beauty & Mode door Maj

Skincare is een begrip wat zich steeds meer uitbreid en waar we graag alle ins en outs van te weten komen. We zien elke dag weer nieuwe trends, trucjes en producten voorbijkomen op social media. Maar wat zijn nou de beste skincare trends van het moment? Dit zijn 5x skincare trends die je huid doen stralen!

1. Ingrediënten worden steeds belangrijker

Het gaat bij skincare niet alleen meer om het uiterlijk en de verpakking van een product. De effectiviteit en ingrediënten staan anno 2024 stipt op nummer één. Het fijnste is natuurlijk als aesthetics en een goed product samengaan, toch merk je vaak dat producten met natuurlijke ingrediënten er cleaner uitzien. Het staat wellicht iets minder mooi op je make-up tafel, maar je huid gaat je dankbaar zijn.

2. Kwaliteit boven kwantiteit

Rule number one: kwaliteit boven kwantiteit. Waar we een aantal jaren geleden een 10-staps skincare routine hadden, vinden we het nu waardevoller om minder, maar betere kwaliteit producten te gebruiken. Vind producten die goed bij jouw huid passen en stel voor jezelf een effectieve skincare routine samen. Gebruik altijd een cleanser, serum, moisturizer en natuurlijk SPF. Zodra jij de perfecte routine hebt samengesteld, ga je zeker verbetering in je huid zien.

3. Skincare producten voor je lichaam

In 2024 focussen we ons niet alleen maar op het gezicht, maar ook op ons lichaam. Je lichaam verdient ook een goede verzorging en  een soepele huid. We zien steeds meer producten die je normaliter voor je gezicht gebruikt, nu ook voor het lichaam voorbijkomen. Denk aan retinoid voor je lichaam of een body cover die fijne lijntjes laat verdwijnen in je hals. Vooral in de zomer is het heel fijn om deze producten te gebruiken. Een nieuw product voor je op je wishlist!

4. SPF drops

SPF is al een tijdje niet meer weg te denken uit onze skincare routine. Toch is er iets nieuws op de markt, wat steeds meer upcoming is: SPF drops. Het zijn druppels die je met een pipetje mengt door je dagcrème of bodycrème. Je kunt de druppels ook los aanbrengen, nadat je je skincare routine hebt voltooid. Nooit meer last van een witte waas of een te vette crème. Ideaal toch?

5. All in one

All in one balm, all in one oil en een all in one facemist: makkelijk, snel en een super hype. Je neemt het mee in je tas en kunt het overal voor gebruiken. De all in one balm gebruik je voor je lippen, droge plekjes, als wenkbrauwgel en als highlighter. Een all in one oil gebruik je voor in je haar, als moisturizer of als nagelolie. Zo heb je altijd een fijn product bij je en hoef je geen zes potjes crème mee te slepen. Een super fijne oplossing!