Inspiratie nodig voor een nieuw kapsel? Dit zijn dé haartrends van 2024

Beauty & Mode door Kyra

Soms werkt je haar gewoon niet mee, of wil je iets anders proberen. Om de haverklap zijn er nieuwe haartrends en looks die de socials overnemen. Je wil met je kapsel wel up-to-date blijven. Daarom hebben wij een lijstje voor jou, met de nieuwste haartrends van 2024. Oh ja, sommige trends blijven langer plakken dan andere!

Lees ook: Zo blijft je haar de hele dag goed in model zitten

Dé haartrends van 2024

Parels en strikjes

Je hoeft je haar hier niet voor te knippen, maar je krijgt wel een hele nieuwe look door deze versieringen. Zowel parels als strikjes vullen het beeld voor 2024. Strikjes kennen we misschien al van de coquette stijl, maar de parels zijn een nieuwe toevoeging. De parels rijg of vlecht je niet in het haar, maar plak je er gewoon op met haarlak en speciale lijm. Wimperlijm is ook een optie. De strikjes en parels geven beide een classy, cute look. Samen met een bijpassende outfit ben jij ready to slay the day.

Headband

Super handig en nu ook nog eens super cute! Ook haarbanden maken een comeback. Of je nu voor een dikke, zwarte band gaat of een gedetailleerde kleine band, elke haarband is welkom! Net zoals bij de parels en strikjes geeft de headband je look een extra boost. Ook fijn aan deze band, het houdt je haar uit je gezicht! Heb je daar ook geen zorgen meer aan.

Mixie cut

Wil je jouw kapsel helemaal veranderen? Zet de schaar erin en ga voor een mixie cut. De mixie cut is een combinatie van de pixie cut en een mullet. Langer aan de achterkant zoals een mullet en korter aan de voorkant als een pixie cut. Het kapsel is gedurfd en niet voor iedereen weggelegd. Miley Cyrus heeft dit kapsel al meerdere keren prachtig gestyled op de rode loper. Pluspunt: het kapsel vereist weinig onderhoud, dus spring uit bed en je bent klaar voor de dag!

Side part

Langzamerhand komen oude trends weer terug naar het nu. Side parts zijn ook helemaal terug van weggeweest. Ze eisen tegenwoordig wel meer styling dan de side part van jaren terug. Combineer de side part met een ingewikkelde opsteek of met de slick bun. Hierdoor valt de side part minder op dan dat je het haar gewoon langs je gezicht laat hangen. Ook bij een blow-out staat een side part leuk.

Mermaid hair

Kennen we de wafeltang nog? Deze stijl komt ook terug in ons dagelijks plaatje. Wél in mindere mate dan dat we gewend zijn. Grotere golven zijn back in business. Voor de mensen met langer haar is dit een perfecte stijl. Verder past deze haarstijl bij elke look die je samenstelt. Tip: spuit eerst wat haarspray op je haar vóórdat je aan de slag gaat met de wafeltang. Zo blijven je mermaid waves langer zitten!

Slick bun

De slick bun kennen we nog van 2023, maar gaat nog zeker niet uit ons straatbeeld verdwijnen. De bun geeft een chique look en blijft de hele dag netjes zitten. Je haren blijven uit je gezicht én het is een makkelijk kapsel. Voor een bad hair day is de slick bun ook een goede uitkomst. Je smeert er toch veel gel en haarlak in. De beste haarlengte voor deze knot is middellengte. Niet te lang en niet te kort.

Lees ook: De leukste kapsels voor korter haar