Maak je tuin in 6 stappen lente klaar

Wonen door Maj

De lente is hét moment om je tuin eens even helemaal onder handen te nemen. Alles begint weer te bloeien en wanneer de temperaturen stijgen, zitten we maar al te graag te relaxen in de tuin. Wel zo fijn als je tuin er dan spic en span uitziet en helemaal klaar is voor het voorjaar. Van nieuwe plantjes tot aan het schoonmaken van je terras: maak je tuin in 6 stappen lente klaar!

1. Tuinafval opruimen

Begin met het opruimen van het tuinafaval, zoals gevallen bladeren, takken en andere dingen die niet in je tuin horen te staan. Maak je tuin weer helemaal netjes en berg alle dingen die niet in je tuin thuishoren op in de schuur bijvoorbeeld. Zo houd je het netjes en overzichtelijk om in te werken.

2. Tegels en terras schoonmaken

Tijd om groene aanslag op je tegels en terras te verwijderen. Dit doe je met schoonmaakazijn of groene zeep. Voor de uitgebreide uitleg: zo verwijder je groene aanslag van je tegels of het terras. De volgende stap is het onkruid verwijderen uit je tuin. Verstandig om dit te blijven bijhouden, anders verspreid het onkruid zich steeds meer en wordt het lastiger om alles goed weg te halen. Nu je tegels helemaal groenvrij zijn, gaan we door naar de volgende stap.

3. Snoeien

De volgende stap is... snoeien! Denk aan het snoeien van de heg en struiken. Neem voor het snoeien ruim de tijd, want het kan even een klusje zijn om het netjes te doen en alles weer op te ruimen. Toch zie je na deze stap ontzettend veel resultaat! Je tuin is ruimtelijker en het geeft veel meer rust. Wanneer je van de eerste zonnestralen geniet, ga je jezelf zeker dankbaar zijn voor dit tijdrovende klusje.

4. Gras maaien

Heb je gras in je tuin? Dan is het tijd om weer te gaan grasmaaien. Creëer een strak grasveldje, waar je bij mooi weer heerlijk een boekje op kunt gaan lezen. Je zult merken dat het gemaaide gras je tuin al snel een hele oppepper geeft.

5. Nieuwe planten en bloemen

Om je tuin lente proof te maken, is het super leuk om nieuwe planten en bloemen te zaaien. Ga voor allerlei kleuren en verschillende soorten bloemen, deze maken je tuin veel vrolijker. Zaai ook bloemen en plantjes in potten om je tuin mee te decoreren. Let wel op dat je boemen kiest die goed kunnen groeien in deze tijd van het jaar. Deze fleurige bloemen staan nu al in de bloei!

6. Maak het lente gezellig 

Nu de tuin helemaal af is, is het tijd voor de laatste stap: de tuin gezellig maken. Zet je tuinsetje weer neer, hang gezellige lampjes op en voeg nog wat decoratie toe. Laat de zonnige dagen maar komen!