Hiermee verwijder je die viezige groene aanslag van je terras

Life Hacks door Maj

De lente is al even van start gegaan en het zonnetje begint te schijnen. Hét perfecte moment om af en toe een genietmomentje in de tuin te creëren. Toch is er een nadeel: na een lange winter is het vanzelfsprekend dat er groene aanslag op het terras en de meubels te zien is. Wij geven je daarom een aantal tips om die viezige groene aanslag van je terras te verwijderen. 

1. Biotex

Groene aanslag komt door algen en mos. Ze houden water vast, waardoor er een groenige aanslag op de tegels ontstaat. Een minder mooi aanzicht in de lente en zomer, maar zeker goed te bestrijden met bijvoorbeeld Biotex. In Biotex zitten bepaalde enzymen die de groene aanslag helemaal weg eten. Meng een kleine hoeveelheid Biotex met lauw warm water en giet dit over het terras. Schrob met een speciale borstel of een bezem al het groen weg en spoel nog even het terras na met water. Et voilà, je terras is weer blinkend schoon!

2. Schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn wordt veel gebruikt om de tegels weer groen-vrij te maken. Eerst is het belangrijk om je terras helemaal schoon te vegen. Meng dan 1 liter schoonmaakazijn met 1 liter lauw water en giet dit over de tegels heen. Even schrobben met een harde bezem, goed laten inwerken, spoelen met water en de tegels zijn weer schoon!

3. Groene zeep

Groene zeep is een milder alternatief die je terras weer helemaal voorjaarsproef kan maken. Vul een emmer met warm water en groene zeep. Giet de inhoud van de emmer over het terras en schrob met een harde borstel of bezem het terras schoon. Laat dit een voor een half uur intrekken en naspoelen met water voor een spic en span terras.