5 grote modetrends die we gaan spotten in de lente van 2024

Beauty & Mode door Maj

De lente gaat bijna van start en ook dit modeseizoen komen er weer verrassende trends voorbij. Ondanks dat we nog even moeten wachten tot het voorjaar, hebben we al veel inspiratie op kunnen doen. Op de catwalks zagen we verschillende trends voorbijkomen en ook bij menig celeb spotten we de tofste trends. Het is het wachten waard, want dit zijn de 5 grote modetrends die we gaan spotten in de lente van 2024!

1. More is less

In 2024 spotten we veel ruches, oversized fits en wijde broeken. Hoe meer stof, des te beter de fit is dan ook het motto voor deze lente. Denk aan een mega wijde jeans gecombineerd met een oversized blouse met ruches. De more is less trend is wel even wennen, maar believe me: Je voelt je super modebewust en het zit ook nog eens mega comfy! Een echte win-win situatie.

  

2. Cargo pants

De cargo pants is alweer een tijdje terug in ons modebeeld en ook de lente van 2024 neemt dit modeitem over. De cargo pants komt voor in allerlei verschillende soorten en kleuren. Dit voorjaar ga je de cargo pants ook veel spotten in een satijnen stof en een wide leg model wat weer refereert aan de more is less trend. En weer een bijkomend pluspunt: het draagt super lekker!

  

3. Panter

Panter, panter en nog eens panter is dé print voor de lente van 2024. Je zult zeggen dat die nooit is weggeweest, maar deze lente kun je er niet meer omheen. Van panter jeans tot aan panter sneakers: alles komt voorbij.

  

4. Bow top

Welk modeitem je in 2024 veel gaat zien? Een bow top, of te wel top met strikken is er definitely één van. De strikjes kunnen aan de voorkant, achterkant of zijkant: als er maar strikjes opzitten. Super leuk te dragen op een mooie pantalon of een stoere jeans, paar sneakers eronder en je outfit is klaar! Ook perfect voor een dagje terras in de zon.

  

5. Botergeel

Of te wel: pastelgeel. Een hele mooie zachte tint voor lente en erg makkelijk te combineren. Zo creëer je in een handomdraai een zonnige look. En zeg nou eerlijk, wie wacht er niet op die eerste zonnestralen? Draag bijvoorbeeld een botergele sweater samen met matchy sneakers om je outfit helemaal compleet te maken.