Skincare- en beautytrends die we veel gaan spotten in 2024

Beauty & Mode door Maj

In 2024 gaan we veel nieuwe trends tegenkomen. Niet alleen op het gebied van mode, maar ook op het gebied van skincare en beauty. Van peachy kleuren tot aan SPF in sprayvorm: alles komt voorbij. Wij delen de 5 leukste-skincare en beautytrends die we veel gaan spotten in 2024!

1. Clean girl out, mob wife in

We kennen allemaal nog wel de 'clean girl aesthetic'. Het gaat hierbij om een minimalistische make-up look met een hele glowy skin. Ook draag je als 'clean girl' meestal neutrale tinten en simpele haarstijlen, zoals een sleek bun. Toch waait deze trend nu langzaam over en brengen we glamour plus party make-up terug. Heeft deze trend een naam? Ja zeker, namelijk de 'mob wife' trend. Denk aan jassen van imitatiebont, panterprint, red lips, minirokken, gouden sieraden en een big blow out hair look. Ook wel weer even heerlijk toch, om lekker uit te pakken?

2. SPF in sprayvorm

SPF is belangrijk om elke dag te dragen, zelfs wanneer de zon buiten niet schijnt en het -3 graden is. Soms kan een dikke SPF crème wat vettig aanvoelen op je huid. De sprayvorm daarentegen is super makkelijk in gebruik en je creëert een minder vet laagje. Ga jij ook overstappen in 2024?

3. Peachy tinten

Peachy Fuzz make-up looks ga je in 2024 veel tegenkomen: van peachy lippen tot aan peachy blush, we zien het allemaal voorbij komen. Ook bestaan er veel peachy producten die multifunctioneel zijn. Je kunt dit product dan gebruiken als blush, lippenstift en oogschaduw bijvoorbeeld. Altijd handig om in je tas bij je te hebben.

4. Serum deodorant

Een serum deodorant maakt ook een opkomst in de beautywereld, maar wat is het nou eigenlijk precies? Het is een deodorant gecombineerd met een serum (logisch). De deodorant zorgt voor een frisse geur en het serum verzorgt je oksels, waardoor deze huid mooi egaal wordt. Wie wilt dat nou niet?

5. Red lips

Om maar even in de 'mob wife' trend te blijven hangen: red lips maken in 2024 ook weer een opkomst. Ze zijn een tijdje van de aarbodem verdwenen geweest, waarschijnlijk door de 'clean girl aesthetics' met alleen nude tinten en glossy lips. Maar we kunnen weer uitpakken en een make-up aftoppen met een retro rode lip. Super classy, vrouwelijk en het geeft toch ook wel hollywood vibes! Perfect wanneer je je outfit nog even wat extra pit wilt geven voor een avondje uit.