Geef je keuken een nieuwe look aan de hand van deze 5 tips

Wonen door Maj

Is je keuken nog in goede staat, maar heb je zin om een metamorfose aan je keuken te geven? Af en toe is het leuk om je interieur te vernieuwen, zonder meteen alles nieuw te hoeven aanschaffen. Geef je keuken een nieuwe look aan de hand van deze 5 tips!

1. Maak een leuke wandplank

Een wandplank maakt je keuken gezellig, huiselijk en het is ook nog eens multifunctioneel! Gebruik het als decoratieplankje, maar tegelijkertijd als opslag. Je kunt er leuke koffiekopjes opzetten of bijvoorbeeld je kookboeken op presenteren. Wij geven je maar al te graag wat fijne inspiratie mee voor het indelen van je wandplank.

2. Handgrepen van de keukenkastjes veranderen

Mooie handgrepen op de keukenkastjes kunnen echt een verschil maken voor de uitstraling van je keuken. Maak eens een ritje naar de bouwmarkt en oriënteer wat ze allemaal hebben. Speur eventueel Pinterest af en doe hier inspiratie op. Deze verandering hoeft echt niet al te duur te zijn, maar doet wel veel voor de looks van je keukenkastjes. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een mooie messing handgreep of een stoere industriële zwarte variant.

3. De muren verven

Om je keuken een upgrade te geven, is het ook belangrijk om je muren eens onder de loep te nemen. Misschien is het leuk om ze een kleurtje te geven voor meer contrast of ze weer even fris te maken met een likje verf. Verzamel een aantal kleurenstaaltjes en leef je uit! Tip: ga wel voor afneembare verf in de keuken, dit in verband met spetters tijdens het koken enzovoort.

4. Voeg tegeltjes toe

Tegeltjes in de keuken zijn anno 2024 helemaal hip. Betegel bijvoorbeeld een stukje wand boven je aanrechtblad, Dit hoeft niet helemaal tot boven, want het is juist leuk om het een beetje speels te houden. Zo geef je de keuken echt een andere uitstraling, zonder al te veel aanpassingen te hoeven maken.

5. Keukenkastjes een makeover geven

De keukenkastjes zijn natuurlijk een groot onderdeel van de keuken. De kastjes laten vervangen is meteen een stuk prijziger en ook zonde als ze nog in goede staat zijn. Er zijn ook andere opties om je keukenkastjes een nieuwe look te geven. Je kunt ze bijvoorbeeld laten wrappen of verven. Dit kan in allerlei kleuren en het is een hele betaalbare mogelijkheid. Eigenlijk heb je daarna gewoon een gloednieuwe keuken! Hoe leuk is dat? Ook nog eens super verantwoord en duurzaam om je kastjes een tweede leven te geven.