De grootste winterjassen trends van 2023

Beauty & Mode door Maj

Het belooft weer een stijlvolle winter te worden. Van metallic jassen tot aan de tofste snowboots: alles komt voorbij. Natuurlijk mogen we de winterjassen trends van 2023 zeker niet vergeten. Een winterjas is namelijk tegenwoordig niet alleen meer functioneel, maar moet juist een extra touch geven aan je outfit. Wij delen onze 6 favoriete jassen trends! Reken er maar op dat je deze jassen veel gaat tegenkomen in ons koude kikkerlandje.

1. Maxi jassen

Ook dit jaar zien we maxi-jassen veel voorbij komen. Perfect om te dragen over een lange jurk bijvoorbeeld voor een avondje uit. Deze klassieker maakt je outfit ook meteen super chique!

2. Glitter en glamour

Ga dit jaar voor een opvallende winterjas met de nodige glitter en glamour. Je ziet veel jassen met pailletten of lange trenchcoats met glitters. Ook kwam de met glitter bewerkte tweed jas veel voorbij op de catwalk. Een echte musthave najaarstrend!

3. Oversized

Groot, groter, grootst is het motto van dit jaar onder de jassen. Oversized jacks of blazers doen het heel goed. Ze maken je look meteen een stukje sportiever en stoerder. Om het in één woord te omschrijven: powerdressing.

4. Statement pufferjack

Voor de echte koukleumen: een warme pufferjas. En dan niet zomaar één, maar een statement variant. De puffer jacks kunnen namelijk niet gek genoeg! Ga jij voor metallic, een uitgesproken print of een felle kleur? De mogelijkheden zijn eindeloos! Ook super leuk om tijdens je ski vakantie mee te nemen.

5. Bomberjacks

Bomberjacks zijn al een tijdje helemaal in en dan vooral ook zo oversized mogelijk. Zo kun je hem ook makkelijk onder je dikke wintertrui dragen. In de winter zien we ze vooral in chocolade bruine tinten of altijd goed in het zwart. Draag de bomberjas met een jeans, pantalon, een makkelijke sweater erop en je sporty look is helemaal af!

6. Leren trenchcoats

De leren trenchcoat is een echte klassieker die je outfit meteen upgrade. Ook al draag je een joggingpak, met de leren trench eroverheen straal je meteen mode uit. Op de catwalks van Parijs zagen we ze onder andere bij Saint lauren. Een jas dus die helemaal hot is, maar je in de winter wel moet combineren met een warme sjaal en een beanie. Anders wordt het snel iets te koud. Eigenlijk de perfecte jas voor in de herfst en om te dragen met druilerig en regenachtig weer!

Bekijk hier ook de leukste schoenentrends voor de herfst!