4 interieurtrends voor dit najaar

Wonen door Chloe

Het najaar is nu echt begonnen en dat betekent voor veel mensen een reden om het thuis eens extra gezellig te maken. Denk jij eraan om een kleine home make-over te doen? Dit zijn de interieurtrends voor dit najaar.

De natuur naar binnen halen

Dit jaar staat helemaal in het teken van de natuur naar binnen halen. Dat betekent dus veel natuurlijke kleuren. Met name herfstkleuren zoals rood en bruin zullen we dit jaar veel terugzien. Veel planten, terracotta accessoires en groene tinten in huis zorgen ervoor dat we een beetje van buiten naar binnen halen. Dat belooft een gezellig najaar te worden

Vintage in een nieuw jasje

Een interieur met een vintage look is al jaren populair, maar dit gaat nog een stapje verder. Bij deze trend worden oude trends namelijk in een nieuw jasje gestoken en vintage met moderne items met elkaar gecombineerd. Denk aan morderne meubels van materiaal dat in was in de 70’s of een vintage bijzettafeltje met een statement lamp. Met deze trend mag je helemaal losgaan.

Het thuiskantoor

Ondanks dat we allemaal weer naar kantoor mogen werken veel van ons nog deels thuis. Gewoon, omdat het kan. Nu het thuiskantoor niet meer iets tijdelijks is, is het dan ook tijd om de boel wat op te frissen. Hoewel we eerst nog met z’n alle aan de eettafel zaten, wordt het nu steeds populairder om een apart kantoortje in te richten. Werken wordt dus veel meer gescheiden van het leefgebied, zodat we na ons werk ook echt het idee hebben dat we ‘vrij’ zijn.

Light and airy

We zien ons huis steeds meer als een plek om tot rust te komen. Daar sluit deze trend helemaal op aan. Bij deze interieurtrend wordt er gebruik gemaakt van een licht en luchtig blauwe kleur. Deze kleur kan een positief effect hebben op je stemming omdat we hem associëren met de kleur van de lucht en rust.