Voelt je huis leeg na de feestdagen? Met deze tips blijft het ook na feestdagen gezellig in huis

Wonen door Maj

Na de feestdagen komt de donkere maand januari. Weinig leuke feestjes, de kerstversiering gaat uit huis en ook van de straten verdwijnen langzaam alle gezellige lichtjes. Voelt je huis leeg na de feestdagen? Met deze tips blijft het ook na feestdagen gezellig in huis.

1. De grote schoonmaak

Voordat begint aan het gezellig maken van je huis, is het eerst handig om een grote schoonmaak te houden. Alle kerst decoratie kan namelijk nog al wat stof afgeven. Maak dus eerst lekker alles fris, pak de stofzuiger erbij en maak heel je huis weer helemaal schoon voor het nieuwe jaar. Podcast of muziekje aan en gaan met die stofzuiger!

2. Kaarsen en lichtjes

De lichtjes worden dan wel overal weggehaald, maar waarom zou je in deze donkere maand juist niet wat extra gezelligheid toevoegen in huis? Zet leuke lampjes neer en decoreer met leuke kaarsenhouders. Zet overal kaarsen neer en steek ze ook gewoon altijd gezellig aan, dit zorgt voor een mega cozy sfeer.

3. Leuke woonaccessoires toevoegen

Nieuwe woonaccessoires doen het altijd goed in huis. Zo voelt alles toch een beetje nieuw en maak je het meteen gezellig. Wat dacht je van een leuke grote plant, verse bloemen en nieuwe kandelaartjes? Voeg wat kleur toe aan je huis voor een kleurrijk januari!

4. Je interieur opnieuw indelen

Zin om het nieuwe jaar te starten met een frisse look? Kijk dan eens of je misschien een nieuwe indeling van je interieur kan bedenken. Verschuif een aantal meubels of pimp je meubels door ze bijvoorbeeld op te schuren en te verven. Zo geef je al snel je salontafel een nieuwe uitstraling.

5. Maak het gezellig

Niet alleen met woonaccessoires, maar ook met andere kleine extra's kun je het een stuk gezelliger in huis maken. Denk aan muziek aanzetten in huis, zodat het niet zo stil is. Verder doen leuke kussentjes en een heerlijk warm plaid op de bank het ook altijd goed. Maak van januari gewoon een onvergetelijke maand!