Weet jij zeker dat jouw huis goed verzekerd is?

Wonen door Djamila

Wist jij dat heel veel mensen in Nederland niet de juiste woonverzekeringen hebben afgesloten? Het is niet verplicht om je woning te verzekeren, maar het kan je wel veel problemen opleveren wanneer je dit niet gedaan hebt. Er kan namelijk zomaar iets gebeuren waardoor je voor torenhoge kostenposten komt te staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gesprongen waterleiding, een kleine brand in je huis of een auto die tegen je gevel aanrijdt. Grote kans dat je er liever niet aan wilt denken dat het gebeurt, maar je kop in het zand steken is niet altijd de beste strategie. Het goede nieuws is dat het niet moeilijk is om je tegen dergelijke problemen te verzekeren. Wij laten je zien welke twee verzekeringen je eigenlijk zou moeten afsluiten om te zorgen dat je nooit in de problemen hoeft te komen.

Je inboedel juist verzekerd

Het maakt niet uit of je een woning gekocht hebt, of dat je een huurhuis betrokken bent; zorg er altijd voor dat je een goede inboedelverzekering hebt. Met deze verzekering zijn je spullen goed verzekerd. Je zult namelijk merken dat wanneer alle spullen waarvan jij dacht dat ze niet zoveel meer waard waren, vervangen moeten worden, zij jou toch een behoorlijke kostenpost kunnen opleveren. Om je dit onheil te besparen, kun je dus een goede inboedelverzekering voor jou afsluiten. Deze verzekering dekt vele vormen van schade, denk bijvoorbeeld aan waterschade, inbraak, lekkage en rookschade. Ook zijn je telefoons en laptops gewoon meeverzekerd en je hoeft nooit bang te zijn dat je spullen onderverzekerd zijn. Bovendien betaal je geen eigen risico wat prettig is omdat je al genoeg voor je kiezen hebt gekregen. Kijk even naar welke inboedelverzekering het meest geschikt is voor jou, je kunt namelijk kiezen uit een basisvariant en de all-riskvariant (met buitenshuisdekking).

Vergeet de opstalverzekering niet

We gaven het al aan: vaak zien we dat woningeigenaren of een inboedelverzekering hebben, of een opstalverzekering terwijl beide pakketten juist zo goed voor hen zouden zijn. De opstalverzekering dekt namelijk ook de kosten die gemaakt moeten worden om de schade aan het pand zelf op te lossen. Is er brand geweest en heb je rookschade aan je pand opgelopen? Je opstalverzekering vergoedt de schade. Heb jij zonnepanelen op je dak liggen? Dan is het ook belangrijk dat je deze goed laat verzekeren door middel van een opstalverzekering. Zo voorkom je dat je diep in de buidel moet tasten wanneer je panelen onverhoopt een keer kapotgaan door bijvoorbeeld een forse herfststorm.

Regel je zaakjes online

Mocht je nu tot de conclusie zijn gekomen dat je niet goed verzekerd bent, dan kun je dit gelijk oplossen. Je kunt naar de site van je verzekeringsmaatschappij gaan om daar te kijken welke verzekeringen nuttig zijn voor jou. Je kunt jouw verzekering naar jouw wensen aanpassen en uiteindelijk kun je met een paar klikken op de muis zorgen dat je aan het eind van deze dag goed verzekerd naar bed gaat. Reken maar dat dat een goede nachtrust oplevert.