Met dit wondermiddeltje hoef je nooit meer je waterkoker te ontkalken

Life Hacks door Chloe

Wanneer je je waterkoker dagelijks of veel gebruikt, dan kan er al heel snel kalkaanslag ontstaan. Nou heb je natuurlijk genoeg chemische goedjes om van deze kalk af te komen, maar het kan nog veel makkelijker. Het wondermiddeltje tegen kalkaanslag in je waterkoker zou namelijk heel simpel zijn!

Citroen

Ja je leest het goed, citroen schijnt het wondermiddel tegen kalkaanslag te zijn. Het sap van deze vrucht voorkomt namelijk dat er kalk in je waterkoker ontstaat. Gebruik hiervoor het sap van twee citroenen of natuurlijk gewoon citroensap uit een flesje.

Zo ontalk je de waterkoker met citroen

Goed, je gebruikt dus het citroensap. Maar hoe dan? Zorg ervoor dat er geen pitjes bij het sap zitten en schenk het in de waterkoker. Vervolgens vul je de rest met water en zet je de waterkoker aan. Is het water gekookt? Daan gooi je het citroenwater gewoon door de gootsteen.

Spoelen

Het kan natuurlijk zijn dat je het wel lekker vindt, maar als je geen fan bent van citroensmaak bij je thee, dan moet je de waterkoker wel even goed omspoelen om van de smaak af te komen. Laat de waterkoker nog even twee keer koken met gewoon water en hierna zou je er niets meer van moeten proeven!