Zo creëer je met behulp van tuinverlichting zwoele zomeravonden in je tuin

Wonen door Maj

Maak de zomeravonden nog gezelliger door sfeerverlichting toe te voegen aan je tuin. Zo kun je extra genieten van de warme avonden en langer in de tuin blijven zitten. Wij laten zien hoe je met behulp van tuinverlichting zwoele zomeravonden in je tuin creëert!

1. Windlichten in je tuin neerzetten

Windlichten zijn een hele sfeervolle optie om je tuin te verlichten. Koop een aantal mooie windlichten die passen bij de look and feel van je tuin en geef ze een zichtbare plek bijvoorbeeld bij de zithoek of juist in een wat donkerder hoekje die nog verlicht moet worden. Zo heb je meteen wat meer sfeer in je tuin deze zomer.

2. Lichtslinger ophangen

Lichtslingers doen het altijd goed. Je kunt ze aan de rand van je balkon hangen of maak ze vast aan palen of een tuinhuisje in je tuin. Een echte sfeermaker op een zwoele zomeravond. Nog een voordeel, want ze geven ook nog eens genoeg licht om de hele avond in de tuin te blijven relaxen of borrelen! Laat de lange zomeravonden maar beginnen.

3. Lichtslinger om een boom wikkelen

Heb je een grote boom in je tuin staan en zit je tegen een kale stam aan de kijken? Wikkel een lichtslinger om de boomstam heen. Een echte eyecatcher in je tuin!

4. Waxinelichtjes in een weckpot

Heb je nog weckpotjes of andere leuke potjes over? Doe er een waxinelichtje in, zodat je door je hele tuin leuke weckpotjes met lichtjes kunt zetten. Bijvoorbeeld langs het looppad of op tafel. Mega gezellig!

5. Lampionnen ophangen

Lampionnen zijn altijd een goed idee om je tuin te verlichten, mits je wind en regenbestendige lampionnen hebt. Hang wat losse lampionnen op door de tuin heen of koop een slinger met kleine lampionnetjes, zodat je deze om een boom kan wikkelen of kan ophangen in je veranda.

6. Lantaarn met kaarsen of lichtjes 

In een lantaarn kun je ook echte kaarsen zetten, doordat je het deurtje kan sluiten en de kaarsen volledig windstil staan. De kaarsen kunnen dus niet uitgaan, wat handig is als ze buiten staan. Maar natuurlijk kun je ook een echte kaars in de lantaarn zetten of bijvoorbeeld een klein lichtsnoertje in de lantaarn doen. Zet deze lantaarns op plekjes waar een beetje extra verlichting nodig is en je tuin is top verlicht voor in de zomer! Ook een leuk idee om bij de voordeur te zetten, om ook de voorkant van het huis wat gezelliger te maken.