Voor welke sfeerverlichting als kerstdecoratie ga jij?

Lifestyle door Juliët

Niets is leuker dan gezellige sfeerverlichting ophangen tijdens de donkere winterdagen. Je kunt het zo uitbundig uitpakken als je wilt. Gaat jouw voorkeur uit naar kleur of hou jij meer van warme verlichting?

 

Kerstmis = lichtjes

Kerst wordt al decennialang geassocieerd met lichtjes. Mensen versieren hun kerstboom met kaarsjes of lampjes, maar ook delen van het huis worden van lichtjes voorzien. Lampjes worden vooral gezien als een warme en knusse uitstraling tijdens de donkere dagen met kerst.

 

1. Mini LED-kerstlampjes

Dit type lampjes zijn ook nog altijd erg populair. Ze hebben een dun snoer en geven een sprookjesachtige sfeer. De lichtjes zijn lekker subtiel en daardoor extra schattig.

 

2. Clusterverlichting

Clusterverlichting is een lichtslinger met honderden lampjes. De lampjes zitten extra dicht op elkaar, waardoor je een heel magisch effect krijgt.  Handig om je kerstboom mee te versieren, maar ook grote oppervlakten als een gevel, dakgoot of entree.

 

3.  Bolletjes

Net eventjes anders, maar net zo leuk. Bolletjes zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en geven je boom een speels effect. Ook is dit type verlichting leuk om als verdere kerstdecoratie te gebruiken.

 

4.  Verlichting op batterij

Geen gedoe meer met een stopcontact. De batterij kerstverlichting is ideaal voor zowel binnen als buiten en is in verschillende kleuren verkrijgbaar. De lampjes branden dagenlang.

 

5.  Klassieke kerstverlichting

Misschien ken je de klassieke kaarsjes van vroeger nog wel. Deze zorgen voor een echte ouderwetse uitstraling. Met een knijpertje kun je de kaarsjes een voor een eenvoudig aan de boom bevestigen.

 

6.  Koppelbare kerstverlichting

Deze kerstverlichting kun je door het koppelsysteem op maat maken. Handig als je een grote kerstboom wilt versieren of bijvoorbeeld je huis. Je creëert zo echt de ultieme kerstsfeer en daar houden we van.

 

Kleur 

1. Classic warm/extra warm

De kleur classic warm lijkt het meest op de kleur van een klassiek kerstlampje. Het oogt wat warmer en is de meest gebruikte kleur voor in de kerstboom. Lekker knus!

 

 

2. Warm wit

Met warme witte kerstverlichting krijg je een hele stralende kerstboom. De kleur is vooral helder wit en lijkt het meest op een gloeilamp. Veel mensen vinden deze kleur te fel in huis, maar gebruiken ze dan vooral voor in de tuin.

3. Helder wit

De kleur helder wit heeft vaak een koele, blauwe uitstraling. Deze kerstverlichting wordt vooral veel buiten gebruikt en is ideaal voor tijdens de koude dagen.

4. Multicolor

Hoe gekker hoe beter. Zoals de naam al zegt is deze kerstverlichting een echte regenboog. Als je fan bent van veel kleur, dan is deze verlichting echt wat voor jou. Voor zowel buiten als binnen wordt multicolor veel gebruikt.