Dit kost het je om een zwembad in de tuin te vullen

Lifestyle door Chloe

Met deze zomerse temperaturen is het natuurlijk heerlijk als je ook thuis wat verkoeling kan opzoeken. Een zwembad in de tuin lijkt dan de perfecte oplossing. Voor een paar tientjes heb je een prima opblaaszwembad. Maar wat kost het eigenlijk om dit bad te vullen? Wij zochten het uit.

Opblaaszwembad 

Zoals we al zeiden hoeft een zwembad in de tuin niet veel te kosten. Een klein zwembadje heb je al voor zo'n dertig euro. Hoe groter, hoe duurder natuurlijk. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het vullen van zo'n bad. Je staat er misschien niet bij stil, maar er gaat behoorlijk wat water in. Daarom zochten wij uit hoeveel je nou eigenlijk kwijt bent.

Zwembadje vullen

Wanneer je een zwembadje in de tuin hebt wil je er natuurlijk zo snel mogelijk in. Nadat hij eindelijk is opgeblazen moet hij natuurlijk ook nog gevuld worden. Dit lijkt dan wel eeuwen te duren, want er gaan aardig wat liters in. Toch valt het alles mee wat je betaald om je zwembad te vullen. Dit is namelijk ongeveer 87 cent per kubieke meter, wat gelijk staat aan duizend liter. Wil je met je gezin in een klein zwembad zal je een zwembadje nodig hebben van zo'n 1600 liter. Dat klinkt als een hoop, maar het zal je dus slechts €1,39 kosten om het badje te vullen.

Hoe groter hoe duurder

Het is natuurlijk geen verrassing dat je meer gaat betalen bij een groter zwembad. Wil je echt een beetje kopje onder kunnen gaan dan zal je al snel op een groter zwembad uitkomen van zo'n 17.000 liter. Je betaalt dan ook gelijk een stuk meer om hem te vullen, want dan kom je op zo'n €15,- uit. Toch valt dit reuze mee, want dat betekent dat je de hele zomer kan genieten van verkoeling in de tuin!