Zo blijf je ook in de herfst gemotiveerd om te gaan sporten

Lifestyle door Maj

Het wordt kouder, de dagen worden langer en het wordt sneller donker buiten. Dit betekent: de herfst is in aantocht. Geen paniek, want deze tijd van het jaar kan juist super cozy zijn. Kaarsjes aan, een dikke trui om je heen slaan en natuurlijk goed in beweging blijven! Wandel een rondje door het prachtige bos of doe aan cozy cardio. Wij delen de ultieme tips om de hele herfst gemotiveerd te blijven sporten. Let's go!

1. Wandelen

Als je toch niet helemaal van het actieve sporten bent, is wandelen een goede manier om jezelf in beweging te houden. Het bos bijvoorbeeld is prachtig in de herfst, je wordt omringd door de mooiste kleuren en natuur. Zet een podcast aan en gaan met die banaan!

2. Cozy cardio

Cozy cardio betekent letterlijk: cardio in een gezellige en vertrouwde omgeving. Als je niet helemaal blij wordt van de sportschool, is dit de perfecte manier om toch aan je dagelijkse beweging te komen. Het is vooral de bedoeling dat je de druk van de sportschool achterwegen laat. Geen harde muziek, ongemakkelijke momenten en fietsen door de regen. Maak voor jezelf de keuze hoe jij je prettig voelt bij een workout. Ga je lekker skeeleren in het park, terwijl je een podcast luistert en een coffee to go haalt of ga je toch voor de buis sporten? Zorg er in ieder geval voor dat het cozy en als iets leuks aanvoelt. Steek thuis de kaarsjes aan en zet fijne muziek op. Bestel eventueel wat handige hulpmiddelen, zoals weerstandsbanden, een yoga matje en gewichtjes. Zo maak je het sporten makkelijker en leuker vanuit huis.

3. Motiveer jezelf

Werk met doelen en motiveer jezelf door al je sportdoelen op te schrijven. Als je een doel hebt behaald, verdien je een beloning en mag je bijvoorbeeld een nieuwe sportbroek kopen of een lekker herfstdrankje voor jezelf maken. Dit werkt motiverend en zo maak je het sporter net even wat leuker voor jezelf.

4. Maak sporten leuk

Heel belangrijk: kies een sport die je leuk vindt. Bewegen moet leuk zijn, want als jij naar elke sportsessie met tegenzin gaat, is je mindset niet klaar om te gaan sporten. Als je naar een sportschool gaat, kan je het fijner voor jezelf maken door bijvoorbeeld je favoriete muziek of podcast op te zetten en leuke sportkleding te dragen. Verder zijn activiteiten, zoals zwemmen, voetbal, tennis, hockey enzovoort ook leuk om uit te proberen!

5. Een positieve mindset

Begin het sporten met een goede mindset. Je brein heeft namelijk ook een warming-up nodig door positief de sportsessie in te gaan en je mentaal voor te bereiden. Zorg ervoor dat je enthousiast en gemotiveerd wordt door filmpjes te bekijken van andere mensen die veel bezig zijn met sporten. Zo heb je voor ogen waar je het voor doet en raak je geïnspireerd.

6. Ga met iemand samen sporten

Samen sporten werkt motiverend, zo kan je elkaar inspireren om door te zetten en toch van die bank af te komen. Probeer er wel op te letten dat het geen theekransje wordt, maar je juist elkaar motiveerd. Als je toch merkt dat je te snel afgeleid raakt, kunnen groepslessen ook leuk zijn om samen aan deel te nemen.