Baby op komst? 6x de leukste ideeën voor een babyshower

Lifestyle door Esra

Is jouw vriendin of een familielid zwanger en zijn de laatste maanden van de zwangerschap aangebroken? Dan wordt het de hoogste tijd om haar eens in het zonnetje te zetten tijdens een babyshower. Ben je nog op zoek naar inspiratie voor deze babyshower? Lees dan snel verder! Wij helpen je een handje door de leukste ideeën onder elkaar te zetten.

Een tafel vol eten

Eten mag natuurlijk niet ontbreken op deze bijzondere dag. Zet de tafel vol met allerlei lekkernijen passend bij het thema. Denk aan blauwe en roze spekjes, drankjes, suikerspinnen en koekjes. Maar ook popcorn of worstjes opgerold in bladerdeeg is erg lekker én creatief. Dat wordt smullen!

Lees ook: 7x de leukste DIY kraamcadeautjes

Spelletjes

Een babyshower is op zichzelf natuurlijk al heel leuk en bijzonder. Maar om het nóg leuker te maken komt een beetje competitiviteit goed van pas. Organiseer tijdens de shower een aantal spellen. Hang bijvoorbeeld een bord op, waarop iedereen moet aangeven wanneer diegene denkt dat de baby geboren gaat worden. Daarnaast is het ook een leuk idee om allerlei kleine babypoppetjes in te laten vriezen tot ijsklontjes, deze stopt iedereen vervolgens in de mond en wie het babypoppetje als eerste ‘bevrijdt’ wint.

Luiers met opkrikkende teksten

Elke ouder beleefd wel eens zware momenten met hun kind. Zo staan ze hoogstwaarschijnlijk regelmatig ’s nachts de luier te verschonen van een huilende baby. Tijdens deze momenten zijn opkrikkende woorden zeer welkom. Leg daarom tijdens de babyshower een heleboel (ongebruikte!) luiers op een tafel en laat iedereen er wat liefs op zetten. Zo hebben de ouders nog iets om te lachen midden in de nacht.

Polaroid camera

Waar een polaroid camera toch wel niet goed voor is. Of het nou een bruiloft, feestje of babyshower is: deze camera komt altijd van pas. Span ergens wat touwtjes aan de muur en zet daarbij een polaroid camera op een tafel. Laat vervolgens iedereen een foto maken met ‘the parents to be’. Heel leuk om later terug te kijken.

Lees ook: 5 x alternatieven op beschuit met muisjes

Video

In plaats van, of naast, een polaroid camera is het ook een optie om de babyshower in beeld te brengen met een video. Neem iedereen één voor één apart en laat eenieder iets liefs zeggen, een toekomstvoorspelling doen of iets anders creatiefs. Bewerk de video’s vervolgens tot een lopende video en geeft dit de baby cadeau wanneer hij of zij daar oud genoeg voor is.

De leukste tradities

Wanneer jij tijdens je jeugd opgegroeid bent met een leuke traditie, zal je dit niet snel vergeten. Deze tradities variëren van paaseieren zoeken met de familie tot aan een jaarlijkse Nieuwjaarsduik met vrienden. Geef de gasten tijdens de babyshower de mogelijkheid om hun leukste traditie op te schrijven. Wie weet hebben de aanstaande ouders er wat aan.