Dit is hoeveel benzine je extra verbruikt met een dakkoffer

Lifestyle door Chloe

Ga jij wel eens met de auto op vakantie? Dan is een dakkoffer perfect om ruimte te besparen. Vooral als je gaat kamperen neem je een hoop troep mee en is een dakkoffer de ideale oplossing. Maar hoeveel extra benzine verbruik je eigenlijk met een dakkoffer? Wij zochten het voor je uit.

Voordelen van een dakkoffer

Het grootste voordeel van een dakkoffer is natuurlijk dat je meer ruimte hebt in je auto. Vooral met een groot gezin is het haast onmogelijk om zonder dakkoffer op vakantie te gaan als je een normaal formaat auto hebt. Met alle kinderen achterin en eventueel een hond zit de auto al snel vol en is er geen ruimte meer voor de bagage. Door een dakkoffer op de auto te plaatsen kan de bagage toch mee en hoef je niet met twee auto's op vakantie om alles mee te krijgen. Maar hoeveel bespaar je nou echt?

Extra verbruik met een dakkoffer

Door een dakkoffer verbruik je sowieso meer dan zonder. Natuurlijk zal de auto meer wegen omdat de dakkoffer en alle spullen die je extra meeneemt aardig wat gewicht heeft. Daarnaast verlaag je met een dakkoffer de luchtweerstand waardoor je ook meer brandstof zal verbruiken. Hoeveel het precies is, is volgens de ANWB moeilijk te bepalen. Dit hangt namelijk van ontzettend veel factoren af. Toch kan je ervan uitgaan dat een auto met een dakkoffer met een snelheid van 130 kilometer per uur zo'n 18% of een liter meer verbruikt per 100 kilometer. Een behoorlijk verschil dus.