Slecht geslapen? Met deze tips werk je je wallen weg

Life Hacks door Chloe

We hebben allemaal wel eens een nacht dat we niet lekker in slaap kunnen komen. Hierdoor zijn we de volgende dag vaak moe en dan is er geen ontkomen meer aan: wallen. Gelukkig zijn er een paar handige manieren om er vanaf te komen zodat het niemand opvalt dat jij net te weinig slaap hebt gehad die nacht ervoor. Wij delen hier wat tips waarmee jij je wallen weg kan werken.

Theezakjes

Wordt jij wakker met donkere kringen onder je ogen? Dan is thee een goede manier om hier vanaf te komen. Start je dag dus met een lekkere kop thee, het liefst kamilliethee. En nee, dit zorgt niet dat je wallen verdwijnen, maar wat wel werkt is de gebruikte zakjes in de koelkast te leggen en vervolgens 10 minuten onder je ogen.

IJsblokjes

Wallen ontstaan door vochtophoping onder je ogen. IJsblokjes kunnen je daar prima vanaf helpen. Leg deze voor ongeveer 10 minuten onder je ogen en het vocht zal zo wegstromen door de kou. Ook kunnen koude komkommerschijfjes hierbij helpen.

Rozenwater

Rozenwater is sowieso een wondermiddeltje, aangezien het ontzettend goed is voor je huid. Daarnaast zorgt het er ook nog eens voor dat je wallen minder zichtbaar zijn. Dompel twee watjes in rozenwater en leg deze weer zo'n 10 minuten op je ogen. Even afspoelen met water en je ziet er gelijk een stuk frisser uit.

Cafeïne

Nou heb je na een avondje doorzakken waarschijnlijk sowieso wel zin in een bak koffie, maar laat het nou ook nog eens wonderen doen voor je wallen. Je kan thuis natuurlijk zelf wat koffie op je ogen smeren, maar er zijn ook speciale serums en cafeïnerollers die je wallen zullen verminderen.

Voldoende drinken

Dit is natuurlijk sowieso heel belangrijk, maar zorg dat je voldoende water drinkt. Minimaal 1,5 liter per dag doet echt wonderen voor je lichaam en ook voor je wallen. Probeer ook iets te minderen met zoute producten. Hierdoor houdt je lichaam namelijk meer vocht vast.