Zo zorg je ervoor dat je lingerie langer mooi blijft

Life Hacks door Chloe

Mooie lingerie kan een behoorlijke investering zijn. Het is dan ook zonde dat het na een paar keer wassen al niet meer mooi is. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de kwaliteit van je lingerie te behouden. Met deze tips zorg je ervoor dat je lingerie langer mooi blijft.

Handwas

Als je zo lang mogelijk wilt genieten van je mooie lingerie dan kan je het het beste op de hand wassen. Nou snappen wij ook wel dat dit nogal een gedoe is en je hier niet altijd zin in hebt. Gelukkig hebben veel wasmachines tegenwoordig ook een handwas programma. 

Waszakjes

Als je je lingerie dan in de wasmachine doet, doe deze dan altijd in een waszakje. Zo voorkom je dat het ergens in blijft haken en kapot gaat. Wees extra voorzichtig met beha's. Deze sluitingen kunnen ook in andere kleding blijven haken. Sluit deze dus altijd voor je ze in het waszakje doet.

Drogen

Is het wasprogramma klaar? Haal je lingerie dan direct uit de wasmachine en hang het op. Je kan beha's het beste gewoon door de lucht laten drogen. Zo voorkom je dat de cups vervormen. Leg ze horizontaal op het wasrek en ze blijven veel beter in vorm.

Het juiste wasmiddel

Ook het wasmiddel kan invloed hebben op hoe lang je lingerie mooi blijft. Gebruik daarom altijd een wasmiddel voor fijne was. Deze is een stuk milder dan normaal wasmiddel. Wees ook niet te gul, want meer wasmiddel zorgt er niet voor dat het schoner wordt. Als je te veel gebruikt kan het zelfs averechts werken omdat niet al het wasmiddel uit je kleding gespoeld wordt.