Zo zorg jij voor een frisse start in het nieuwe jaar

Lifestyle door Maj

De drukke decembermaand is voorbij en we starten weer met de goede voornemens voor het jaar 2023. Toch blijft het soms lastig om het hele jaar door gemotiveerd te blijven. Hoe fijn zou het zijn om alvast een frisse start te maken aan het begin van het nieuwe jaar? Begin met een schone lei en stel doelen voor jezelf. Om je wat inspiratie te geven hebben we een aantal ideeën op een rij gezet om het jaar fris te beginnen!

1. Maak een stappenplan voor het nieuwe jaar

Heb jij toch een aantal goede voornemens waar je het jaar mee wilt beginnen? Of vind je het gewoon fijn om overzicht te hebben en je to do's af te kunnen strepen? Begin je jaar dan met het maken van een stappenplan. Stel jezelf de vraag wat je wilt bereiken, wanneer en waarom. Voor extra motivatie kan het leuk zijn om jezelf te belonen bij elk behaald doel. Als een doel niet kan worden afgestreept is dat verder geen probleem, kijk in plaats daarvan naar de positieve dingen en verander het in een nieuw doel. Zo werk jij overzichtelijk en efficiënt je to do's af.

2. Grote schoonmaak

Een opgeruimde omgeving geeft veel rust en overzicht in je hoofd. Denk hierbij aan het opruimen van de keukenkastjes, maar ook aan bijvoorbeeld je kledingkast. Probeer dingen te verkopen en een tweede leven te geven die je niet meer nodig hebt. Daarna kan de grote schoonmaak beginnen en begin jij het jaar met een fris huis. Vind je het moeilijk om keuzes te maken bij het opruimen? Vraag of iemand je hierbij kan helpen, zet een gezellig muziekje op en maak er een leuke middag van!

3. Gezonde voornemens

Het voelt altijd fijn om het jaar te beginnen met een gezonde maaltijd en een heerlijke wandeling. Zorg ervoor dat je gezonde boodschappen in huis haalt en leuke recepten uitkiest. Verder is belangrijk om voldoende slaap te pakken en veel te bewegen. Zo voel jij je aan het begin van het jaar een stuk energieker.

4. Me-time momenten

Tijd voor jezelf nemen is een grote prioriteit. Het is goed om jezelf te resetten en hiervoor dagelijks tijd vrij te maken in je agenda. Het hoeft niet lang te zijn, een half uur per dag is al genoeg om even bij te komen. Maak je hoofd leeg en lees bijvoorbeeld een boek of luister muziek waar je ontspannen van wordt.

5. Geef je interieur een nieuwe touch

Last but not least, je huis weer even helemaal naar je eigen smaak inrichten. Dat hoeft niet met een groot budget, want kleine aanpassingen kunnen al veel doen in je huis. Verf bijvoorbeeld een muur in je favoriete kleur, zet verse bloemen neer of voeg een gaaf statement accessoire toe aan je interieur. Ook is het leuk om zelf iets te maken, zoals een mooie houten salontafel.