Dit zijn de must-visit kerstmarken in Nederland en Duitsland

Lifestyle door Maj

Het is weer kouder, sneller donker, de wollen truien worden uit de kast getrokken en we gaan richting december. Je raadt het vast al, want het is weer tijd voor Holly Jolly Christmas! Ben je nog op zoek naar een gezellig kerstig uitje? Bezoek dan een van deze must-visit kerstmarken in Nederland en Duitsland. Enjoy!

1. Kerstmarkt in Valkenburg

Valkenburg wordt van 17 november t/m 7 januari weer omgetoverd tot een magische kerststad. Struin langs de gezellige kerstkraampjes en laat je bewonderen door alle lichtjes en decoratie. Er is zelfs een te gekke rodelbaan! Hier vermaak je jezelf zeker. Tickets boek je al op de site vanaf 8 euro per stuk.

2. Royal Christmas Fair in Den Haag

Geniet van alle muzikale optredens en de fijne sferen. Kom zeker niet met een volle maag, want je vind hier de leukste eetkramen! Lekker opwarmen met een glaasje glühwein of een warme chocomelk. Feestelijk en kleurrijk: al met al een grote gezelligheid! Entree is helemaal gratis en het festival is van 7 december t/m 23 december.

3. Magisch Maastricht

Van 30 november t/m 31 december 2023 wordt Maastricht omgetoverd tot een magische beleving. Ga in het gigantische reuzenrad en bekijk alle lichtjes van bovenaf of maak een mooie wandeling langs de lichtroutes. Vergeet niet om je schaatsen mee te nemen, want je vindt hier zelfs een overdekte schaatsbaan!

4. Kerst in Dickensstijl

In Wintelre, vlakbij Eindhoven, worden de straten op 16 en 17 december volledig omgetoverd tot een sprookjesachtige wereld. Alle bekende verhalen van Charles Dickens komen erin voor en de kerstsferen komen je tegemoet. Beleef de tijd van toen en geniet onderweg van  eten en drinken gemaakt door de Oud Hollandse ambachtslieden van de 19de eeuw.

5. Kerstmarkt in Oberhausen

In Oberhausen vind je ook dit jaar weer een van de grootste kerstmarkten van Duitsland. Met 150 kerstkraampjes, heerlijke lekkernijen en allerlei kerstversiering maakt dit toch wel een hele ervaring. Curryworst, gepofte kastanjes en reibekuchen: alle Duitse specials zijn aanwezig. Oh en je kunt zelfs met een band van de besneeuwde piste afgaan! Hoe leuk is dat? Beleef deze kerstmarkt van 18 november t/m 23 december 2023.

6. Kerstmarkt in Keulen

Ieder jaar weer een groots event bij de kerstmarkt in Keulen, dit jaar vind de kersmarkt plaats van 23 November t/m 23 December. Keulen heeft meerdere kerstmarkten, maar de dom is wel zeker dé plek waar je zeker moet zijn geweest. Hier zijn wel 160 kraampjes te vinden.

Er liggen vijf kerstmarkten in het centrum en één aan de haven. Dit zijn de kerstmarkten in het centrum:

  • De Dom
  • De Neumarkt
  • Rudolfplatz
  • Alter markt
  • Heumarkt