Deze 5 planten kun jij op water laten groeien

Wonen door Zora

Wist jij dat planten gekweekt kunnen worden in water? Dit heet hydrocultuur of hydroponie. Niet elke plant is geschikt om te groeien in water, maar een aantal zijn dat wel. Dit soort kamerplanten hebben minder verzorging nodig en zijn perfect voor kleine ruimtes, daarnaast heb jij ook nog eens minder last van ongedierte. Wij delen vijf trendy planten met jou die jij kan laten groeien in water.

1. Pothos

De pothos is een van de meeste populaire kamerplanten, ze hebben namelijk een grote weerstand en het is een van de beste planten die gekweekt kan worden in water. Afhankelijk van het weer, kan de pothos 15 dagen zonder water. De plant heeft groene bladeren met kleine gele details en kan 30 centimeter lang zijn na één maand!

2. Lucky Bamboo

De Lucky Bamboo of de Dracaena Sanderiana is een plant die zonder problemen in water kan groeien. Het is een zeer resistente plant die gemakkelijk te verzorgen is en volgens Feng Shui veel gelukt brengt. De Lucky Bamboo heeft weinig verzorging nodig en het wordt aangeraden om de plant op een zeer lichte plek te zetten.

3. Monstera

De Monstera is een populaire, opvallende en karakteristieke plant dankzij zijn grote bladeren. Deze plant kan worden gekweekt in water en gaat lang mee. Het heeft niet veel licht nodig en kan goed tegen vocht, om deze reden is het ook een perfecte plant voor in de badkamer.

4. Syngonium

De Syngonium is een resistente kamerplant en een van de mooiste waterplanten om in huis te hebben dankzij de unieke bladeren met patronen. De Syngonium is een luchtzuiverend plant die geplaatst moet worden in indirect zonlicht. Goed om te weten is dat deze plant erg giftig is!

5. Jadeplant

De Jadeplant of geldboom heeft diepgroene, vlezige en ronde bladeren en kan worden gekweekt in water. Plaats deze plant in een zeer heldere omgeving, maar zonder directe blootstelling aan de zon. Knip wat takjes af van de Jadeplant en plaats ze in een vaas met water, ze blijven lang in perfecte staat!

Favoriete vazen van Welke