10 x inspiratie voor het maken van pompoenlantaars

Hobby door Chloe

Voor je het weet is het al zo ver: halloween. Ook in Nederland wordt dit steeds populairder en de pompoenen maken het in huis extra gezellig. Wil jij zelf een leuke pompoenlantaarn maken dit jaar? Dan hebben wij een volle dosis inspiratie voor je verzameld.

1. Bloemen en bladeren

Wil jij even wat anders dan zo'n lachend Halloween gezicht? Snijd dan mooie bloemen of bladeren uit de pompoen. Wedden dat dit super gezellig staat bij de voordeur?

2. Cirkels

Een rondje uit een pompoen snijden is natuurlijk veel makkelijker dan hele figuren. En ook daar kan je een ontzettend leuke pompoenlantaarn mee maken. Dit kan je namelijk gewoon met een boormachine doen. See for yourself.

3. Halloween vibes

Het uithollen van een pompoen is natuurlijk traditie bij Halloween. Vier jij dit jaar ook deze griezilige feestdag? Dan mogen wat leuke Halloween pompoenen natuurlijk niet ontbreken.

4. Landschap

Heb je zin om echt uit te pakken? Dan kan je ook een heel landschap maken. Het kost wel even wat tijd, maar dan heb je ook wat.

5. Kattenkop

Ben jij gek op katten? Dan is deze lantaarn helemaal wat voor jou.

6. De maan en de sterren

Deze is niet alleen leuk voor bij de voordeur, maar ook voor in de kinderkamer. Wel met nep kaarsjes natuurlijk.

7. Een echte lantaarn

Zo'n lantaar is natuurlijk leuk, maar het kost wel wat tijd. Heb je geen zin in al dat gedoe? Dan vul je toch gewoon een echte lantaarn met pompoenen. Veel minder werk en net zo gezellig.

8. Huisje

Wil je wat meer licht van je pompoenlantaarn zien? Snijd er dan een leuk huisje uit. Kies zelf hoeveel raampjes je het huis geeft en dus hoeveel licht eruit komt.

9. Volkswagen busje

Vind jij die oldschool Volkswagen busjes ook zo tof? Deze kan je vrij gemakkelijk namaken van een pompoen. wij zijn in ieder geval helemaal verkocht.

10. Schrijven met pompoenen

Wil je meerdere pompoenlantaarns maken? Dan kan je hier met letters ook een leuk woord van maken. Denk aan jullie familienaam of misschien jullie huisnummer.