De beste manieren om een pompoen uit te hollen

Hobby door Chloe

Of je er nou een leuke pompoenlantaarn van wilt maken of de pompoen wilt gebruiken voor een lekker recept: het uithollen kan nog best een uitdaging zijn. Vooral als je dit nog nooit hebt gedaan heb je waarschijnlijk geen idee waar je moet beginnen. Er zijn meerdere manieren om een pompoen uit te hollen, maar wat de beste zijn lees je hier.

Voorbereiding

Hoe je het ook gaat doen, een goede voorbereiding is het halve werk. Het kan een behoorlijke kliederboel worden wanneer je een pompoen gaat uithollen en je hebt natuurlijk geen zin om nog te staat poetsen als je klaar bent. Kies daarom vooraf een plek waar je de pompoen gaat uithollen. Pak een grote vuilniszak en knip deze open. Deze kan je nu neerleggen op de plek waar je aan de slag gaat. Zo kan je lekker kliederen en vervolgens alles in één keer weggooien zonder dat je hele aanrecht een troep is. Zorg ook dat je een goed scherp mes hebt, het liefst zo smal mogelijk. Dat gaat namelijk een stuk gemakkelijker.

De pompoen uithollen van achteren

Hoewel je misschien geneigd bent om meteen de bovenkant eraf te snijden, is dit in Amerika niet hoe je dit doen. En aangezien ze dit daar al jaren doen, gaan we er maar vanuit dat dit de meest effectieve manier is om de pompoen uit te hollen. Zelfs de pompoenexperts van Extreme Pumpkins zweren erbij dat dit dé manier is. Volgens hen blijft hij dan namelijk veel langer mooi. Maar hoe doe je dat dan? Allereerst maak je een gat met het mes. Zorg ervoor dat dit gat groot genoeg is om je hand doorheen te halen. Hierna schep je de inhoud er gewoon met je handen uit. Lekker simpel toch?

De pompoen van boven uithollen

Ben je niet van plan om de pompoen na het uithollen te gebruiken als decoratie of heb je geen zin in vieze handen? Dan kan je hem natuurlijk ook van boven uithollen. Snijd een kartelrand aan de bovenkant om zo de steel eraf te halen. Hoe groter het gat, hoe makkelijker het uithollen gaat. Snijd de dragen aan de onderkant van het 'dakje' af zodat deze loskomt en schep alle pulp er nu uit met een lepel. Je kunt hier het beste een opscheplepel voor gebruiken, want zo kan je zo veel mogelijk pulp tegelijk verwijderen. Zorg er wel voor dat deze stevig is. Geen goedkope plastic lepels dus.