Sierkussens stylen doe je zo

Wonen door Zora

Heb jij thuis een kaal meubelstuk die jij graag aan wil kleden met sierkussens, maar weet je niet hoe je te werk moet gaan? Wij geven je drie belangrijke tips om kussens mooi te kunnen stylen.

1. De afmeting van de kussen is belangrijk

Wanneer jij jouw meubel wil stylen met sierkussens, is het belangrijk dat jij kussens in de juiste grootte gebruikt. Jouw meubel zal verdwijnen wanneer de sierkussens te groot zijn en wanneer ze te klein zijn lijkt het alsof er zonder te veel aandacht kussens zijn neergelegd. Probeer verschillende kussens uit die jij al thuis hebt liggen om te experimenteren. Vergeet niet dat je verschillende maten kussens met elkaar mag combineren!

2. Bepaal hoeveel kussens je nodig hebt

Een bekende regel in de interieurwereld is dat je tijdens het stylen oneven aantallen moet gebruiken zoals drie en vijf. Dit geldt ook voor sierkussens. Maar als je een hele lange bank hebt, hoef je deze regel niet te volgen. Plaats een even aantal zoals drie kussens aan elke kant. Heb je een bank met verschillende secties? Ga dan voor vijf of zeven sierkussens. Twee of drie aan de zijkanten en een setje in het midden.

3. Speel met verschillende texturen en patronen

Sierkussens style jij op de juiste manier wanneer je verschillende texturen en patronen met elkaar mixt. Zorg ervoor dat minimaal 茅茅n kleur of 茅茅n tint terugkomt in elke kussen voor de perfecte look. Spelen met vormen mag ook!