Zo maak je een verrukkelijke zalm poke bowl

Food door Michelle

De zalm poke bowl is een gerecht dat heerlijk is in de middag, maar ook zeker als een frisse maaltijd in de avond. Een poke bowl bestaat uit; rijst, vis, verschillende specerijen, groenten en een dressing. Houd je er niet van om lang in de keuken bezig te zijn, dan is dit gerecht zeker iets voor jou. Het is namelijk eenvoudiger dan je denkt, maar zo lekker!

Ingrediënten zalm poke bowl

  • 200 gram sushi rijst
  • 240 ml water
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 1 ½ theelepel suiker
  • ½ theelepel zout
  • 225 gr zalm filet
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels citroensap
  • ½ komkommer
  • 1 bosui
  • Sesamzaad
  • Eventueel mango en mais als extra frisse topics!

Bereiding poke bowl

Het leuke aan het maken van een poke bowl is dat jij zelf de ingrediënten kan bepalen. Zo maak je de bowl precies naar jouw wensen, want niet alles hoeft precies volgens het boekje.

Stap 1: Doe de rijst in een vergiet en week het in koud water. Beweeg het vergiet ondertussen een beetje, zodat je voorkomt dat de rijst aan elkaar blijft plakken.

Stap 2: Doe de rijst in een pan en gooi hier 240 ml water bij. Laat de rijst op middelhoog vuur koken voor 10 minuten. Laat het daarna afkoelen voor 15 minuten.

Stap 3: Schep de rijst over in een grote kom. Roer in een schaaltje de rijstazijn, de suiker en het zout. Voeg dit vervolgens toe aan de rijst. Meng het goed met elkaar.

Stap 4: Snijd de zalm in blokjes van ongeveer 1 cm. Gebruik hiervoor een goed mes zodat de zalmblokjes niet versnipperd.

Stap 5: Doe de zalmblokjes in een bakje en voeg hier de sojasaus en het citroensap bij. Roer de zalm hier goed doorheen, zodat de sojasaus en het citroensap goed kan worden opgenomen in de zalm (dit kan ook als laatst om de poke bowl op smaak te brengen).

Stap 6: Het opdekken van de poke bowl is de laatste stap. Voor een mooie opmaak is het leuk om de ingrediënten gescheiden op de rijst te leggen. Leg de zalm aan een kant op de rijst. Leg vervolgens de avocado, stukjes komkommer en de bosui ernaast. Om het nog wat frisser te maken kan je wat stukjes mango en mais toevoegen. Als finishing touch: het sprenkelen van wat sesamzaad over de bowl en klaar. Eet smakelijk!