Je slaapkamer sfeervol inrichten: met deze tips gaat het lukken!

Wonen door Michelle

De slaapkamer is toch een van de speciale plekken in het huis. Het is een heerlijke plek om tot rust te komen en om even op te laden. Zodra je slaapkamer een fijne sfeer uitstraalt is het alleen maar gemakkelijker voor jou om je hier ook fijn te voelen. Nadat je deze handige hacks voor de badkamer hebt toegepast is het hoog tijd om nu je slaapkamer sfeervol in te richten. Deze tips gaan je daarbij helpen.

Gebruik een kleed/ bedsprei

Je kan voor zowel op bed als op de vloer kijken naar een leuk kleed. Niet alleen zullen je voeten lekker zacht aanvoelen, het is een manier om sfeer te maken in de kamer. Het is ook een makkelijke manier om voor opvulling te zorgen. Om de lege ruimte op te vloer te vullen, geeft het toch wat meer dat huiskamer gevoel in plaats van de plek waar je alleen komt om te slapen.

Kies de juiste kledingkast 

De juiste kledingkast is erg belangrijk in je slaapkamer. Een walk-in-closet is niet voor iedereen weggelegd, dus daarom moeten we kijken naar andere oplossingen. Hij moet efficiënt in de kamer passen zodat de ruimte goed benut wordt. Door een spiegel kledingkast te nemen kan jij de slaapkamer groter laten lijken dan hij daadwerkelijk is. Dat is nou eenmaal het effect van spiegels. Twee vliegen in één klap!

Stem het licht goed af

Wat voor licht moet je nou gebruiken in jouw slaapkamer? Het beste kan je dit doen door een dimlicht te nemen. Zo kan jij zelf de hoeveelheid licht instellen. Nu word je nooit meer wakker met een te felle lamp in je gezicht. Daarnaast is een sfeerlampje ook echt voldoende, je hoeft namelijk niet de hele kamer met een bouwlamp te verlichten. 😉

Neem planten in de kamer

Zuurstof, zuurstof en nog eens zuurstof. Meestal zetten we de planten in de woonkamer, maar ook in de slaapkamer is het een goed idee! Harstikke gezellig en wat extra zuurstof in de kamer is echt geen overbodige luxe. Zo maak je echt iets moois van je slaapkamer, welterusten!

Favoriete items van Welke: