De leukste DIY-projecten voor de slaapkamer

Wonen door Esra

Wil jij jouw kamer persoonlijker maken? Of ben je gewoon toe aan verandering? Dan kun je daar zelf mee aan de slag: wij delen hieronder de leukste DIY-projecten voor in jouw slaapkamer!

Bed op pallets

Het is gebruikelijk om je matras in een bedframe te leggen. Maar is het niet veel leuker om het bedframe te vervangen door pallets? Het geeft een authentieke uitstraling en laat jouw kamer groter lijken. Daarnaast stralen de natuurlijke materialen rust uit.

Een fotomuur

Een leuk idee om je muur op te vrolijken is door een muur, of een deel van je muur, vol te plakken met je eigen foto’s. Het ziet er niet alleen leuk uit, maar het maakt je kamer ook een stuk persoonlijker. Hoe je de foto’s indeelt is helemaal aan jou. Laat je creativiteit eens de vrije gang gaan.

Nachtkastje

Er zijn veel mogelijkheden om zelf een nachtkasje te creëren of op te knappen. Zo kun je bijvoorbeeld een houten aardappelkistje opknappen en als nachtkastje gebruiken. Dit geldt ook voor een laag krukje. Een andere optie is om een vierkant tafeltje, dat alleen van onderen open is, volledig te betegelen. Dit geeft een chique ‘touch’ aan je kamer.

Lees ook: Deze accessoires zijn een musthave in je slaapkamer

Een boekenkast of -plank

Een kast of plank vol met boeken brengt een gemoedelijke sfeer in de slaapkamer. Er zijn veel ontwerpen die je gemakkelijk zelf in elkaar kunt zetten. Hieronder zie je een aantal voorbeelden.

Bloempotten beschilderen

Het ziet er leuk uit én het is vermakelijk om te doen: bloempotten beschilderen. Heb jij een bloempot over die wel een opfrisbeurt kan gebruiken? Pak er dan eens een kwast bij en geef deze bloempot een nieuwe look. Alhoewel het maar een kleine verandering is, is het een leuke toevoeging aan de slaapkamer.

Spiegel

Zou jij jouw spiegel weleens willen opvrolijken? Dat kan! Plaats bijvoorbeeld ledverlichting achter de rand van de spiegel of lijm hier nepbloemen aan vast. Het is ook leuk om de omranding te verven of te beplakken met een ander motiefje. Nog een andere mogelijkheid is de foam mirror. Genoeg ideeën om je spiegel net wat meer op te laten vallen.

Cement op canvas

Het is makkelijk zelf te maken en het geeft een elegante look aan de slaapkamer: cement op canvas. Je smeert het cement uit over het gehele canvas, maakt hier vervolgens vormen in en laat het opdrogen. Nadat het opgedroogd is kun je het aan de muur ophangen. Zo heb je heel gemakkelijk zelfgemaakte kunst in je slaapkamer hangen.