5 keer de leukste terrarium inspiraties

Wonen door Michelle

Ben jij van plan wat mooie, natuurlijke accenten toe te voegen aan je huis of misschien wel je kantoor maar weet je niet zo goed hoe je dit moet doen? Kies dan voor een terrarium! Er zijn veel verschillende decoratie mogelijkheden en daarnaast zijn er veel soorten planten die geschikt zijn voor terrariums. Je kunt er dus alle kanten mee op! In dit artikel laten wij je 5 te gekke inspiraties zien voor een leuk terrarium zodat jij ook snel aan de slag kan gaan.

Miniwatertuin

Hoe leuk is deze miniwatertuin? Heel simpel zelf te maken én te onderhouden. Het enige dat je nodig hebt is een mooie grote kom, wat waterplanten, een klein beetje potgrond, stenen voor de aankleding en natuurlijk water. Rondom de kom kun je het nog aankleden met bijvoorbeeld mos en hout of mooie stenen.

Tuintje in een potje

Heb jij thuis voorraadpotten of weckpotten over en weet je niet goed wat je hiermee moet doen? Dan is dit zeker een leuke oplossing! Ook erg leuk om samen met je kinderen toe doen, of de kinderen het helemaal zelf te laten doen zodat zij ook hun eigen tuintje hebben. Op de foto hierboven zijn de begonnen met kiezelstenen en daarna houtskool, potgrond, mos en vervolgens een paar stenen en plantjes. Dit is natuurlijk naar eigen wens in te vullen.

Simpel terrarium

Zelf een terrarium maken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, zoals goed te zien is op deze foto. Wanneer je fan bent van cactussen en/of vetplanten is dit natuurlijk erg leuk om op tafel te zetten. Je kunt hiervoor gewoon potgrond gebruiken maar beter is het om een cactusmix te gebruiken. Plaats tussen de planten en cactussen nog een aantal mooie stenen en je terrarium is klaar!

Kleurrijk terrarium

Wil je graag een terrarium met iets meer kleur dan alleen maar bruin en groen? Ook dat kan natuurlijk, zoals hierboven is te zien. Het leuke aan het maken van zulke terrariums is dat je kunt kiezen voor glazen potten of vazen met excentrieke vormen, dat geeft het geheel lijkt een ander uiterlijk! Als je dan ook nog eens voor een bepaalde kleur kiest, zoals bijvoorbeeld paars, zorgt dit voor een echte eyecatcher.

Poppen terrarium

Last but not least: de Poppenterrarium. Door miniatuurpoppetjes toe te voegen aan je terrarium krijgt het namelijk een heel andere uitstraling. En het is niet zo moeilijk als het lijkt. Je begint in de kom met stenen, daarna houtskool en potgrond. Vervolgens wat mos en rotsen, en nu komt het leukste. Plak de miniatuurpoppetjes vast op een rots met goede, stevige lijm.

Eventueel kun je aan de onderkant van de rots een pin vastlijmen zodat je hem stevig in de potgrond kunt zetten. En klaar is je terrarium! Dit kun je natuurlijk ook weer met je kinderen doen, zo kunnen ze hun eigen fantasiewereld maken in hun eigen terrarium.

Favorieten van Welke: